Tutkinta

SUEK tekee tutkintaa dopingrikkomusepäilyissä ja urheilun eettisissä rikkomuksissa. Tutkinnassa tehdään tiivistä yhteistyötä viranomaisten ja muiden toimijoiden kanssa niin kansallisesti kuin kansainvälisesti.

SUEK laboratorio

Tutkinnalliset menetelmät antidopingtoiminnassa

Nykyaikaisessa antidopingtoiminnassa tutkinnalliset menetelmät ovat tiivis osa dopingvalvontaa. Tämä korostuu Suomen ja Maailman antidopingsäännöstöissä sekä Kansainvälisessä testaus- ja tutkintastandardissa. Tutkinnan tarkoitus on hankkia yhtä lailla todisteita ja näyttöä sekä dopingrikkomuksesta että sitä vastaan osoittavista asioista.

Lue lisää
Tuomari naisten jalkapallon MM-kilpailuissa

Kilpailumanipulaation tutkinta

Lajiliitot ovat keskeisessä roolissa kilpailumanipulaation tutkinnassa, koska mahdollinen sanktiointi tapahtuu liittojen kurinpidossa. SUEK toimii tarvittaessa tutkinnan apuna tai suorittaa tutkinnan itsenäisesti lajiliiton pyynnöstä.

Lue lisää
Rullatuolirugby peli käynnissä

Vakavien eettisten rikkomusten tutkinta

Vuoden 2022 alusta astuvat voimaan liikunnan ja urheilun yhteiset vakavaa epäasiallista käyttäytymistä ja vakavia eettisiä rikkomuksia koskevat kurinpitomääräykset. Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry vastaa näiden kurinpitomääräysten alaisen rikkomuksen tutkinnasta ja kurinpitovaatimuksen esittämisestä.

Lue lisää
News letter illustration

Tilaa uutiskirje

SUEKin tiedotuslistan kautta saat ajankohtaiset uutiset niin SUEKin tehtävistä kuin eettisesti kestävästä urheilukulttuurista suoraan sähköpostiisi. Halutessasi voit myös poistua listalta.

Sähköpostiosoite

Huom. Jos olet median tai lajiliiton edustaja, ethän liity SUEKin yleiselle postituslistalle vaan median tai lajiliittojen omalle tiedotuslistalle. Näin varmistat, että saat tiedon oman alasi kohdennetuista tapahtumista ja ajankohtaisista uutisista. Lähetä nimesi, sähköpostiosoitteesi, media tai lajiliitto sekä asemasi SUEKin viestintäpäällikölle.