Lähikuva yleisurheilijasta telineellä

Urheilun eettisyys

Jokaisella on oikeus eettisesti kestävään urheiluun. Tämän saavuttamiseksi SUEK tunnistaa ja nostaa esille urheiluun keskeisesti vaikuttavat eettiset ilmiöt ja hankkii niistä tietoa koko urheiluyhteisön käyttöön. SUEK myös tutkii urheilun vakavat eettiset rikkomukset ja esittää niitä koskevat kurinpitovaatimukset Olympiakomitean hallinnoimalle riippumattomalle kurinpitolautakunnalle.

Kaksi painijaa ottelemassa

Yleiset eettiset asiat

Toiminnan tavoitteena on auttaa urheiluyhteisöä tunnistamaan eettiset ilmiöt ja niihin liittyvät ongelmat luoden eettisesti kestävää urheilukulttuuria. SUEK on viimeisten vuosien aikana keskittynyt epäeettisen käyttäytymisen ennaltaehkäisyyn ja torjuntaan yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

Lähikuva shakin pelaajista SM-kilpailussa

Epäasiallinen käyttäytyminen ja kiusaaminen urheilussa

SUEKin toiminnan tavoitteena on yhdessä muiden toimijoiden kanssa ennaltaehkäistä epäasiallista käyttäytymistä urheilussa. Urheilun pitää olla turvallinen ympäristö kaikille toimintaan osallistuville.

Seksuaalinen ja sukupuoleen perustuva häirintä urheilussa

SUEKin tehtävä on tuottaa ja jakaa tietoa urheilun ajankohtaisista eettisistä teemoista. SUEK toteutti vuonna 2020 tutkimuksen Häirintä suomalaisessa kilpaurheilussa, jossa tarkastellaan seksuaalisen ja sukupuoleen perustuvan häirintää suomalaisessa urheilukulttuurissa.

Yhteistyössä

Urheilun eettisten asioiden edistäminen kuuluu meille kaikille. Yhteistyö takaa jokaiselle urheilutoimijalle eettisesti kestävän urheilukulttuurin.

News letter illustration

Tilaa uutiskirje

SUEKin tiedotuslistan kautta saat ajankohtaiset uutiset niin SUEKin tehtävistä kuin eettisesti kestävästä urheilukulttuurista suoraan sähköpostiisi. Halutessasi voit myös poistua listalta.

Sähköpostiosoite

Huom. Jos olet median tai lajiliiton edustaja, ethän liity SUEKin yleiselle postituslistalle vaan median tai lajiliittojen omalle tiedotuslistalle. Näin varmistat, että saat tiedon oman alasi kohdennetuista tapahtumista ja ajankohtaisista uutisista. Lähetä nimesi, sähköpostiosoitteesi, media tai lajiliitto sekä asemasi SUEKin viestintäpäällikölle.