Taustaa

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry on yleishyödyllinen yhteisö, jonka toimintaan kuuluvat urheilun eettiset asiat Suomessa. SUEK vahvistaa urheilun eettisyyttä yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Lisäksi SUEK toimii aktiivisena keskustelujen käynnistäjänä ja keskustelijana.

SUEKin tehtävänä on vahvistaa yhdessä muiden toimijoiden kanssa eettisesti kestävää urheilukulttuuria. SUEK vastaa antidopingtoiminnan, kilpailumanipulaation torjunnan sekä katsomoturvallisuuden ja -viihtyvyyden valtiosopimusten toimeenpanosta Suomessa. 

Vuonna 2016 perustettu SUEK jatkoi edeltäjänsä Suomen antidopingtoimikunta ADT ry:n antidopingtoimintaa. Sen lisäksi SUEK vastaa muun muassa kilpailumanipulaation torjunnasta, katsomoturvallisuuteen ja muihin urheilun eettisyyteen liittyvistä asioista.

Lähikuva juoksuradasta

Historia

Vuonna 2016 perustettu SUEK on yleishyödyllinen yhteisö, jonka toimintaan kuuluvat urheilun eettiset asiat Suomessa sekä kansainvälinen yhteistyö. SUEK jatkoi edeltäjänsä Suomen antidopingtoimikunta ADT ry:n antidopingtoimintaa.

Lue lisää
Lähikuva amerikkalaisista jalkapalloista

Sanakirja

Sanakirjassa avataan puhtaan urheilun ja reiluun peliin käsitteitä.

Lue lisää