Taustaa

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry on yleishyödyllinen yhteisö, jonka toimintaan kuuluvat urheilun eettiset asiat Suomessa. SUEK vahvistaa urheilun eettisyyttä yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Lisäksi SUEK toimii aktiivisena keskustelujen käynnistäjänä ja keskustelijana.

SUEKin tehtävänä on vahvistaa yhdessä muiden toimijoiden kanssa eettisesti kestävää urheilukulttuuria. SUEK toteuttaa kansainvälisten sopimusten (antidopingtoiminta, urheilukilpailujen manipulointi sekä katsomoväkivallan ehkäisy) edellyttämiä toimenpiteitä urheilussa.

Vuonna 2016 perustettu SUEK jatkoi edeltäjänsä Suomen antidopingtoimikunta ADT ry:n antidopingtoimintaa. Sen lisäksi SUEK toteuttaa kansainvälisten sopimusten edellyttämiä toimenpiteitä muun muassa kilpailumanipulaation torjunnasta, katsomoturvallisuuteen ja muihin urheilun eettisyyteen liittyvissä asioissa.

Lähikuva juoksuradasta

Historia

Vuonna 2016 perustettu SUEK on yleishyödyllinen yhteisö, jonka toimintaan kuuluvat urheilun eettiset asiat Suomessa sekä kansainvälinen yhteistyö. SUEK jatkoi edeltäjänsä Suomen antidopingtoimikunta ADT ry:n antidopingtoimintaa.

Lue lisää
Lähikuva amerikkalaisista jalkapalloista

Sanakirja

Sanakirjassa avataan puhtaan urheilun ja reiluun peliin käsitteitä.

Lue lisää
News letter illustration

Tilaa uutiskirje

SUEKin tiedotuslistan kautta saat ajankohtaiset uutiset niin SUEKin tehtävistä kuin eettisesti kestävästä urheilukulttuurista suoraan sähköpostiisi. Halutessasi voit myös poistua listalta.

Sähköpostiosoite

Huom. Jos olet median tai lajiliiton edustaja, ethän liity SUEKin yleiselle postituslistalle vaan median tai lajiliittojen omalle tiedotuslistalle. Näin varmistat, että saat tiedon oman alasi kohdennetuista tapahtumista ja ajankohtaisista uutisista. Lähetä nimesi, sähköpostiosoitteesi, media tai lajiliitto sekä asemasi SUEKin viestintäpäällikölle.