Ihmisiä talvella ulkokatsomossa

Katsomoturvallisuus

SUEK vastaa osaltaan katsomoturvallisuuden ja -viihtyvyyden valtiosopimuksen toimeenpanosta Suomessa. SUEKin tavoitteena on urheiluliikkeen ja viranomaisten yhteisen rintaman luominen myönteisen kannatuskulttuurin ja katsomoviihtyvyyden kehittämiseksi, olosuhteiden parantamiseksi sekä henkilö- ja omaisuusvahinkojen estämiseksi urheilukatsomoissa.

Ihmisiä kannustamassa katsomosa Lahden MM 2017 hiihtokilpailussa

Katsomoturvallisuus

Toiminnan tavoitteena on urheiluliikkeen ja viranomaisten yhteisen rintaman luominen myönteisen kannatuskulttuurin ja katsomoviihtyvyyden kehittämiseksi, olosuhteiden parantamiseksi sekä henkilö- ja omaisuusvahinkojen estämiseksi urheilukatsomoissa.

Ihmisiä kannustamassa katsomossa

Euroopan neuvoston yleissopimus

Yleissopimuksen tavoitteena on luoda turvalliset ja viihtyisät urheilutapahtumat, jossa jokaisen tapahtumaan osallistuva tunnistaa omat velvollisuutensa ja oikeutensa tapahtuman onnistumiseksi.

Jääkiekkolija pelaamassa

Selvitykset

Lajiliitot voivat pyytää SUEKin selvitystä katsomoturvallisuuteen liittyvistä häiriöistä tai tapahtumista kurinpidon tueksi tai turvallisuuden parantamiseksi.

Yhteistyössä

Urheilun eettisten asioiden edistäminen kuuluu meille kaikille. Yhteistyö takaa jokaiselle urheilutoimijalle eettisesti kestävän urheilukulttuurin.

News letter illustration

Tilaa uutiskirje

SUEKin tiedotuslistan kautta saat ajankohtaiset uutiset niin SUEKin tehtävistä kuin eettisesti kestävästä urheilukulttuurista suoraan sähköpostiisi. Halutessasi voit myös poistua listalta.

Sähköpostiosoite

Huom. Jos olet median tai lajiliiton edustaja, ethän liity SUEKin yleiselle postituslistalle vaan median tai lajiliittojen omalle tiedotuslistalle. Näin varmistat, että saat tiedon oman alasi kohdennetuista tapahtumista ja ajankohtaisista uutisista. Lähetä nimesi, sähköpostiosoitteesi, media tai lajiliitto sekä asemasi SUEKin viestintäpäällikölle.