Euroopan unioni

Euroopan unioni pyrkii taistelemaan dopingia vastaan niin sääntelyn keinoin kuin valistuksen ja terveyskasvatuksen avulla.

Euroopan unioni eli EU tekee antidopingkysymyksissä tiiviisti yhteistyötä jäsenvaltioidensa, Euroopan neuvoston, WADAn ja UNESCOn kanssa. EU on antidopingtoiminnassa keskittynyt lähinnä käsittelemään ja arvioimaan lainsäädännöllisiä kysymyksiä. Komissio on muun muassa tehnyt yhteistyötä jäsenvaltioiden kanssa varmistaakseen, että kaikki uuteen maailmandopingsäännöstöön liittyvät säännöt ja menettelyt ovat EUn lainsäädännön mukaisia.

EU on tukenut antidopinghankkeita vuodesta 2009 alkaen. Antidoping on yksi Erasmus + Sport -ohjelman painopistealueista.

News letter illustration

Tilaa uutiskirje

SUEKin tiedotuslistan kautta saat ajankohtaiset uutiset niin SUEKin tehtävistä kuin eettisesti kestävästä urheilukulttuurista suoraan sähköpostiisi. Halutessasi voit myös poistua listalta.

Sähköpostiosoite

Huom. Jos olet median tai lajiliiton edustaja, ethän liity SUEKin yleiselle postituslistalle vaan median tai lajiliittojen omalle tiedotuslistalle. Näin varmistat, että saat tiedon oman alasi kohdennetuista tapahtumista ja ajankohtaisista uutisista. Lähetä nimesi, sähköpostiosoitteesi, media tai lajiliitto sekä asemasi SUEKin viestintäpäällikölle.