Julkaisut

SUEKin tehtävä on edistää ja vahvistaa urheilun eettisyyttä, tässä keskeisenä keinona on tutkimus- ja selvitystoiminta.

Eettisten asioiden tutkimus

SUEKin tehtävä on edistää ja vahvistaa urheilun eettistä toimintaa ja tässä keskeisenä välineenä on tutkimustoiminta, tiedon tuottaminen ja jakaminen. SUEK tuottaa ja tekee tutkimuksia yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Urheilijoiden kokemuksia suomalaisessa kilpaurheilukulttuurissa SUEK teki vuosina 2021–2022 yhdessä lajiliittojen kanssa laajan tutkimusprojektin, jossa selvitetään urheilijoiden kokemuksia suomalaisessa kilpaurheilussa. Tutkimuksessa kartoitetaan urheilukulttuurimme hyviä ja vahvistavia malleja sekä […]

Lue lisää
SUEK logo

Selvitykset

SUEK on tehnyt lajiliittojen toimeksiannosta selvityksiä vuodesta 2018 lähtien. Tutkimuksien teemoina ovat olleet mahdollinen epäasiallinen käyttäytyminen sekä seksuaalisesta ja sukupuoleen perustuvasta häirintä.

Lue lisää
SUEK logo

Julkaisusarja

SUEKin julkaisusarjan selvityksissä ja katsauksissa paneudutaan kattavasti viimeisimpään tutkimustietoon urheilun eettisistä asioista.

Lue lisää
News letter illustration

Tilaa uutiskirje

SUEKin tiedotuslistan kautta saat ajankohtaiset uutiset niin SUEKin tehtävistä kuin eettisesti kestävästä urheilukulttuurista suoraan sähköpostiisi. Halutessasi voit myös poistua listalta.

Sähköpostiosoite

Huom. Jos olet median tai lajiliiton edustaja, ethän liity SUEKin yleiselle postituslistalle vaan median tai lajiliittojen omalle tiedotuslistalle. Näin varmistat, että saat tiedon oman alasi kohdennetuista tapahtumista ja ajankohtaisista uutisista. Lähetä nimesi, sähköpostiosoitteesi, media tai lajiliitto sekä asemasi SUEKin viestintäpäällikölle.