Kansainvälinen antidopingryhmä IADA

Kansainvälinen antidopingryhmä IADA on valtioiden välinen yhteistyörakenne, jossa kansalliset antidopingtoimistot ovat vahvasti mukana. IADA vaikuttaa aktiivisesti WADAn säännöstön ja standardien kehittämiseen. Se myös tekee uusia aloitteita ja kehittää antidopingtoimintaa hankkeidensa ja ohjelmiensa avulla.

IADA-sopimus (International Anti-Doping Arrangement) solmittiin vuonna 1991, ja sen sihteeristö sijaitsee Alankomaissa vuodet 2023-2024.

IADA-ryhmä ja jäsenmaat

IADA-sopimuksen kautta edistetään parhaita antidopingtoiminnan käytäntöjä ja kokemuksia. IADA-maat tekevät aloitteita sekä vaikuttavat WADAn toimintaan.

IADA-sopimukseen kuuluvat Australia, Iso-Britannia, Hollanti, Japani, Kanada, Norja, Ruotsi, Suomi, Tanska ja Uusi-Seelanti. Jäsenmaiden hallitusten ja antidopingtoimistojen edustajat kokoontuvat 1–2 kertaa vuodessa.

News letter illustration

Tilaa uutiskirje

SUEKin tiedotuslistan kautta saat ajankohtaiset uutiset niin SUEKin tehtävistä kuin eettisesti kestävästä urheilukulttuurista suoraan sähköpostiisi. Halutessasi voit myös poistua listalta.

Sähköpostiosoite

Huom. Jos olet median tai lajiliiton edustaja, ethän liity SUEKin yleiselle postituslistalle vaan median tai lajiliittojen omalle tiedotuslistalle. Näin varmistat, että saat tiedon oman alasi kohdennetuista tapahtumista ja ajankohtaisista uutisista. Lähetä nimesi, sähköpostiosoitteesi, media tai lajiliitto sekä asemasi SUEKin viestintäpäällikölle.