Veikkaus

Vedonlyönnin tarjonta on nykyisin hyvin laajaa ja se on mahdollista melkein mistä tahansa urheilulajista ja kilpailusta. Vedonlyönnissä liikkuu suuri määrä rahaa ja siksi se houkuttaa kilpailumanipulaatiolle sekä muulle rikollisuudelle, kuten rahanpesulle. Peliyhtiöt tekevätkin laajaa kansainvälistä yhteistyötä vedonlyöntiin liittyvän kilpailumanipulaation havaitsemiseksi ja torjumiseksi.

Suomessa Veikkaus valvoo omien kohteidensa osalta urheilun kilpailumanipulaatiota. Veikkaus seuraa päivittäin kansainvälistä vedonlyöntimarkkinaa ja monitoroi etenkin isoja kerroinmuutoksia. Nämä voivat olla keskeisiä havaintoja kilpailumanipulaatiosta ja Veikkaus raportoi havainnoista SUEKille. Veikkaus käyttää näitä tietoja omien kohdevalintojensa pohjana varmistaakseen, että kohdelistoille ei päädy epäilyksiä herättäviä otteluita.

Kilpailumanipulaation torjunnassa on tärkeää kansainvälinen yhteistyö. Vedonlyöntiin liittyvää kilpailumanipulaatiota ehkäistään esimerkiksi ULIS-yhteistyön (United Lotteries for Integrity in Sports) mahdollistamana.

News letter illustration

Tilaa uutiskirje

SUEKin tiedotuslistan kautta saat ajankohtaiset uutiset niin SUEKin tehtävistä kuin eettisesti kestävästä urheilukulttuurista suoraan sähköpostiisi. Halutessasi voit myös poistua listalta.

Sähköpostiosoite

Huom. Jos olet median tai lajiliiton edustaja, ethän liity SUEKin yleiselle postituslistalle vaan median tai lajiliittojen omalle tiedotuslistalle. Näin varmistat, että saat tiedon oman alasi kohdennetuista tapahtumista ja ajankohtaisista uutisista. Lähetä nimesi, sähköpostiosoitteesi, media tai lajiliitto sekä asemasi SUEKin viestintäpäällikölle.