Tuomari jalkapallokentän reunalla

Kilpailumanipulaatio

SUEK puolustaa urheilun sääntöjä, reilun pelin periaatteita sekä vastaa osaltaan kilpailumanipulaation torjuntaa koskevan valtiosopimuksen toimeenpanosta Suomessa sekä tarjoaa viranomaisille niiden tarvitsemaa apua manipulaatioon liittyvän rikollisuuden torjunnassa.

Kaksi amerikkalaisen jalkapallonpelaajaa

Kilpailumanipulaatio

Kilpailumanipulaatio on järjestely, toimenpide tai laiminlyönti, jolla pyritään vaikuttamaan urheilukilpailun lopputulokseen tai kulkuun. Jokaisella toimijalla on velvollisuus raportoida, mikäli havaitsee manipulaatiota tai sen yritystä.

Kahvakuulia tekonurmella

Toimintaohjeet

Ajantasaisten kilpailu- ja kurinpitosääntöjen lisäksi kattavat toimintaohjeet auttavat kaikkia osallistujia tunnistamaan ja toimimaan oikein mahdollisissa manipulaatioyrityksissä.

Lähikuva uimalaseista

Euroopan neuvoston yleissopimus

Sivu päivitetään alkuvuoden aikana.

Maalipallon MM-kisat

EU:n rahoittama kilpailumanipulaation torjuntahanke

SUEK on mukana EU:n rahoittamassa kilpailumanipulaation torjuntahankkeessa Integrisport Erasmus+. Hankkeen tavoitteena on parantaa valmiuksia tutkia, syyttää ja käsitellä kilpailumanipulaatioon liittyviä rikosepäilyjä.

Yhteistyössä

Urheilun eettisten asioiden edistäminen kuuluu meille kaikille. Yhteistyö takaa jokaiselle urheilutoimijalle eettisesti kestävän urheilukulttuurin.