Yleisurheilun nuorten EM-kisoilla vahva antidopingohjelma

Tampereella 11.–14.7. vietettävät alle 23-vuotiaiden yleisurheilun EM-kilpailut ovat julistautuneet puhtaan urheilun kansainväliseksi suurtapahtumaksi ja ottavat vahvasti kantaa reilun pelin puolesta. Kilpailun järjestäjä, Euroopan Yleisurheiluliitto, Maailman Antidopingtoimisto WADA ja Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry tekevät yhteisvoimin parhaansa, jotta kaikilla kilpailijoilla on yhdenvertainen oikeus menestyä kisoissa. 

Tampereen Ratinaan saapuu yli 1000 urheilijaa 50:stä Euroopan maasta. Ratinassa nähdään myös urheilijoita, jotka ovat jo aikuisten Helsingin EM-kilpailujen mitalisteja ja Lontoon olympialaisten finalisteja. Urheilijoille on tehty kattava antidopingohjelma, joka kannustaa ja velvoittaa heitä urheilemaan ilman vilppiä.

Kisoissa nähdään myös puhtaan urheilun kultainen viestikapula, joka kiertää Suomessa järjestettäviä kansainvälisiä urheilutapahtumia. Kultainen kapula haastaa vastaanottajansa tekemään kaikkensa puhtaan urheilun puolesta. Kultainen kapula saapuu Ratinaan Vuokatista, jossa vietetään samaan aikaan suunnistuksen MM-kilpailuja.

– Suomi on heinäkuun puolivälin alla maailman kaiken urheilun keskus. On hienoa, että puhtaan urheilun sanoma näkyy samanaikaisesti kaksissa arvokilpailuissa Suomessa. Suunta on selvä niin suunnistajille kuin yleisurheilijoille: kunnia kuuluu puhtaille urheilijoille, sanoo suunnistuksen MM-kilpailuiden pääsihteeri Mika Tuononen.

– Puhtaassa urheilussa on kyse toisten kunnioittamisesta, ja sen toteuttaminen vaatii yhteistyötä. Nuorten yleisurheilijoiden kisoissa haluamme taata nuorille kaiken mahdollisen tuen puhtaaseen menestymiseen. Luvassa on mahtava kisatapahtuma: reilua peliä, nuorta voimaa, hyvää fiilistä ja huippusuorituksia. Nuorilla on asenne kohdallaan, sanoo yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kilpailujen pääsihteeri Elisa Hakanen. 

Puhtaasti paras -ohjelman esittelypiste on paikalla Tampereen Ratinassa 11.7. klo 15:30–21:00, 12.7. klo 14:30–22:00, 13.7. klo 15:00–21:00 ja 14.7. klo 12:30–20:00. Esittelypisteellä voi allekirjoittaa suurvetoomuksen puhtaan urheilun puolesta, osallistua arvontaan ja testata taitonsa hevosenkengänheitossa. Urheilijoille on myös oma esittelypisteensä majoituspaikoillaan ja Ratinan stadionilla. Näillä pisteillä he voimat mitata tietonsa puhtaasta urheilusta ja oppia lisää antidopingtyöstä. Luvassa on hienoja palkintoja esimerkiksi matka aikuisten Euroopan mestaruuskilpailuihin Zurichiin 12.–17.8.2014. Esittelypisteillä urheilijoita opastavat muun muassa Varalan Urheiluopiston opiskelijat.

Kilpailuissa on myös juliste, joihin nuoret mitalistit kirjoittavat nimensä merkkinä sitoutumisestaan puhtaaseen urheiluun.

Puhtaasti paras -ohjelma käynnistettiin toukokuussa 2008. Ohjelma kunnioittaa puhtaita urheilijoita ja reilun pelin arvoja. ADT ja Fazer haluavat nostaa valokeilaan ne urheilijat, jotka urheilevat eettisesti: lajiaan, kilpakumppaneitaan ja itseään kunnioittaen. Ohjelma haastaa urheilua seuraavat suomalaiset, urheilujärjestöt, urheilijan lähipiirin ja urheilijat mukaan reiluun peliin.

Lisätietoja:

Susanna Sokka
ADT – viestintäpäällikkö
gsm 040 740 7477

Internet: www.tampere2013.fi