WADA: Espanjan ja Meksikon kansalliset antidopingorganisaatiot eivät täytä Maailman antidopingsäännöstön vaatimuksia

Maailman Antidopingtoimisto WADA asetti 18.11.2015 kuuden maan kansalliset antidopingorganisaatiot tarkkailulistalleen siitä, ovatko antidopingsäännöstöt niiden maissa yhdenmukaisia Maailman antidopingsäännöstön kanssa. WADA antoi niille 18.3.2016 asti aikaa saattaa käytäntöön Maailman antidopingsäännöstö.


Belgian, Brasilian, Kreikan ja Ranskan antidopingorganisaatiot ovat nyt saaneet WADAn mukaan asiansa kuntoon. WADA kuitenkin julisti Espanjan ja Meksikon kansalliset antidopingorganisaatiot vaatimukset täyttämättömiksi.

Espanjan osalta WADA huomauttaa, ettei maassa ole tällä hetkellä istuvaa hallitusta ja siksi Espanjan on ymmärrettävästi haasteellista selvittää jäljellä olevat Maailman antidopingsäännöstön vaatimustenmukaisuuteen liittyvät kysymykset. Kansainväliset lajiliitot huolehtivat dopingtestauksesta Espanjassa, kunnes sen kansallinen antidopingorganisaatio täyttää WADAn vaatimukset. Näin varmistetaan, että Espanjassa voidaan toteuttaa tehokkaasti testausohjelmaa. Meksikossa WADA antaa tunnustusta maan hallituksen viimeaikaisille ponnistuksille ja on toiveikas, että välttämättömät työt saadaan suoritettua loppuun lähitulevaisuudessa.

Lisäksi WADA julisti marraskuussa pitämässään kokouksessa Andorran, Argentiinan, Bolivian, Israelin, Ukrainan ja Venäjän antidopingorganisaatiot Maailman antidopingsäännöstön vaatimukset täyttämättömiksi. Argentiinan, Israelin ja Ukrainan antidopingtoimistot on sittemmin poistettu vaatimukset täyttämättömien organisaatioiden listalta.

Lisätietoja:
https://www.wada-ama.org/en/media/news/2016-03/wada-statement-on-compliance-of-watch-list-national-anti-doping-organizations