Vuokatti-Ruka urheiluakatemia lähettää puhtaan urheilun sanomaa eteenpäin

Urheiluoppilaitosten haastekampanja puhtaan urheilun hyväksi jatkaa matkaansa Vuokatti-Ruka urheiluakatemiasta seuraavaan kohteeseensa, Kuopion alueen urheiluakatemiaan. Reilun pelin ja puhtaan urheilun haastekampanjan tavoitteena on, että urheiluoppilaitokset yhdessä antavat vahvasti tukensa reilulle pelille ja puhtaalle urheilulle.

Vuokatti-Rukan urheiluakatemiassa kampanjaa on edistetty pandemian aikana pääosin virtuaalisesti käydyissä koulutuksissa.

– On ollut ilo ja kunnia kantaa kultaista kapulaa, vaikkakin näin korona-aikana se on ollut virtuaalista. Virtuaalisia ovat olleet myös koulutukset, joita valmentajat ovat vuoden aikana tehneet. SUEKin Puhtaasti paras -koulutus on tärkeä niin urheilijoille, valmentajille kuin muille taustahenkilöillekin. Viime vuonna lanseerattu Vastuullinen valmentaja -verkkokurssi on lisännyt tärkeän ja ajankohtaisen osan koulutuskokonaisuuteen, sanoo Vuokatti-Rukan valmennuksen johtaja Jussi Simula.

Vuokatti-Ruka ojentaa urheiluoppilaitosten haastekampanjan tunnuksena toimivan kultaisen kapulan reilun pelin puolesta eteenpäin Kuopion alueen urheiluakatemian Herkko Koskelle.

– Toivottavasti korona-ajan rajoitteiden poistuessa pystymme yhä enenevässä määrin lisäämään kasvotusten käytäviä koulutuksia niin valmentajille kuin urheilijoillekin, sillä pelkkä virtuaalikoulutus ei riitä, sanoo Simula.

Urheiluoppilaitosten haastekampanja tuo esiin reilun pelin ja puhtaan urheilun merkitystä urheilussa ja elämässä. Kampanja on osa Suomen urheilun eettinen keskus SUEKin toimintaa eettisen urheilun puolesta.

Lisätietoja:
Susanna Sokka
viestintäpäällikkö – SUEK
puh: 040 740 7477