Vöyrin urheilulukio haastettiin edistämään puhdasta urheilua

Kuortaneen lukio ja urheilulukio haastoivat tänään Vöyrin urheilulukion mukaan Suomen urheiluoppilaitokselta toiselle kulkevaan reilun pelin kampanjaan. Tavoitteena on, että kaikki Suomen urheiluoppilaitokset ja niiden opiskelijat sanovat yhdessä ei dopingille ja edistävät oikeudenmukaista urheilua.

Urheiluoppilaitosten haastekampanja nostaa esiin oikeudenmukaisuuden ja puhtauden merkitystä urheilussa ja elämässä yleisemminkin. Vöyrin urheilulukio on yhdeksäs kampanjaan mukaan sitoutuneista suomalaisista urheiluoppilaitoksista. Merkkinä hyväksymästään haasteesta se otti tänään vastaan puhtaan urheilun kultaisen viestikapulan Kuortaneen lukion ja urheilulukion rehtori Hannu Lemmetyiseltä.

– Kuortaneella lukuvuoden teemamme oli ”Reilun pelin hengessä iloa kaikkeen tekemiseen”. Sitä olemme hokeneet monissa yhteyksissä. Lukuvuoden alun koulutuspäivänä opettajat ja valmentajat pohtivat yhdessä, mitä teema tarkoittaa arjen eri tilanteissa. Siitä saimme pohjan toiminnallemme niin puhtaan urheilun, urheiluvalmennuksen ja lukio-opiskelun kuin nuoren elämänhallinnan puolesta. Pilke silmäkulmassa auttaa jaksamaan kaikilla toiminnan sektoreilla, Lemmetyinen sanoo.

– Vöyri ottaa viestikapulan vastaan ylpeänä. Teemme koulussamme jatkuvasti ennaltaehkäisevää työtä dopingin ja huumeiden käyttöä vastaan: olemme esimerkiksi useita kertoja kutsuneet ADT:n mukaan valistamaan urheilijoitamme työstään. Pyrimme siihen, että koko Vöyrin lukio on kaikin tavoin sekä terve että terveellinen koulu. Tätä työtä jatkamme innokkaasti kun otamme tänään vastaan puhtaan urheilun viestikapulan, Vöyrin urheilulukion ja lukion rehtori Nina Karls-Nygård sanoo.
 
– Urheiluoppilaitosten haastekampanja on herättänyt huomiota ja kiinnostusta muissa maissa. Se on ainutlaatuinen tapa levittää puhtaan urheilun viestiä nuorille urheilijoille, joiden nyt tekemät arvovalinnat kantavat pitkälle tulevaisuuteen, Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry:n viestintäpäällikkö Susanna Sokka sanoo.

Puhtaan urheilun kultainen viestikapula on osa ADT:n Puhtaasti paras -ohjelmaa reilun urheilun puolesta. Viesti on Vöyrin urheilulukiota kiertänyt jo Kastellin lukiossa ja urheilulukiossa, Kuortaneen lukiossa ja urheilulukiossa, Varalan urheiluopistossa, Sammon urheilulukiossa, Mäkelänrinteen lukiossa, Salpausselän lukiossa, Sotkamon lukiossa ja Ounasvaaran urheilulukiossa. Myös Suomen Olympiakomitea ja Urheiluakatemiaohjelma ovat myötävaikuttaneet puhtaan urheilun sanoman leviämiseen urheiluoppilaitoksissa.

Lisätietoja:

Susanna Sokka
ADT – viestintäpäällikkö
gsm 040 740 7477