Voimanoston MM-kilpailut sitoutuivat puhtaaseen urheiluun

Klassisen voimanoston MM-kisat, jotka pidetään Salossa 5.–14.6., ovat mukana Suomessa järjestettävien kansainvälisten urheilukilpailujen puhtaan urheilun haastekampanjassa. Kisat julistautuivat tänään puhtaan urheilun ja reilun pelin tapahtumaksi. Kaikkien aikojen suurimpiin voimanoston MM-kisoihin osallistuu yli tuhat voimanostajaa ympäri maailmaa.

Voimanoston MM-kisoissa tänään omistajaa vaihtanut puhtaan urheilun kultainen viestikapula on osa Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry:n työtä puhtaan urheilun puolesta ja dopingia vastaan. Suomessa pidettävät kansainväliset arvokilpailut ovat vuodesta 2008 alkaen yksi toisensa jälkeen ottaneet haasteen ja sen merkkinä viestikapulan vastaan, viimeksi ampumahiihdon MM-kisat Kontiolahdella maaliskuussa.

 – Ampumahiihdon MM-kisat 2015 pidettiin maaliskuussa Kontiolahdella, missä saimme nauttia maailman parhaiden ampumahiihtäjien suorituksista. Kisojen ilmapiiri oli loistava ja jäi varmasti niin urheilijoiden kuin katsojienkin mieliin. Ampumahiihdon MM-kisoissa kaikki mitalistit allekirjoittivat julistuksen puhtaan urheilun edistämiseksi. Toivotamme mitä parasta onnea ja menestystä voimanoston MM-kisojen järjestäjille sekä urheilijoille. Viekää puhtaan urheilun viestiä eteenpäin, sanoo kapulan voimanostajille luovuttanut Kontiolahden tapahtuman apulaisjohtaja Tuomas Ylä-Tuuhonen.

 – Klassisen voimanoston MM-kisoilla järjestäjineen on etuoikeus lähteä mukaan puhtaan urheilun haastekampanjaan. Nyt kun järjestämme kaikkien aikojen suurimmat voimanoston MM-kisat, haluamme antaa vahvan viestin ympäri maapallon. Urheilijoita ilmoittautui mukaan yli tuhat nostajaa 54 maasta. Rohkaisemme voimanostajia allekirjoittamaan Salo-hallissa puhtaan urheilun viestin. Haluamme näyttää mikä on reilun pelin henki: kulkea antidopingin tiellä, sanoo Suomen Voimanostoliiton puheenjohtaja Tero Hyttinen.

ADT:n Puhtaasti paras -ohjelman esittelypiste on paikalla Salossa keskiviikkona ja torstaina 10.–11.6. kello 12–20. Tule nappaamaan Suomenlippu pikatatuointina poskeen ja äänestämään, kuka on näiden kisojen kaikkein rehdein urheilija! Urheilijat voivat myös testata tietonsa Maailman Antidopingtoimisto WADAn tietovisailussa ja saada kultaisen juomapullon. Kilpailuiden mitalistit allekirjoittavat myös puhtaan urheilun julistuksen.

Lisätietoja:
Susanna Sokka
ADT – viestintäpäällikkö
gsm 040 740 7477

Jari Rantapelkonen
Klassisen voimanoston MM-kisat – pääsihteeri
gsm 050 434 2222

Internet: www.suomenvoimanostoliitto.fi