Vauhtia radalla Stafettkarnevalenissa – Puhtaasti paras -ohjelman uusi urheilijatähti Enni Rukajärvi pääsee mukaan tiukkaan viestijoukkueeseen koululaiskisassa

Stafettkarnevalenissa, ruotsinkielisten koulujen välisessä viestijuoksukisassa Helsingin olympiastadionilla päästään näkemään 25.5., miten sujuu juoksu laulavalta käsipalloilijalta Pernilla Karlssonilta, kuinka nousee maastohiihtäjä Aino-Kaisa Saarisen jalka radalla ja sujuuko sukkulointi telinevoimistelija Tomi Tuuhalta. Puhtaasti paras -joukkue vie kisaan mukanaan puhtaan urheilun sanoman. Samalla Puhtaasti paras -ohjelman urheilijatähdistö toivottaa riveihinsä uuden urheilijan, lumilautailija Enni Rukajärven.

Puhtaasti paras -joukkueessa koululaisten kanssa kirmaavat 12 x 100 metrin viestissä myös juoksija Heidi Eriksson, toimittaja Kaj Kunnas, taitoluistelija Laura Lepistö, koripalloilija Carl Lindbom, salibandyn pelaaja Mika Moilanen, aitajuoksija Oskari Mörö, pikajuoksija Ronja Oja ja keskimatkojen juoksija Karin Storbacka. Joukkue kiidättää viestikapulaa karnevaalihengessä lauantaina 25.5. klo 15:25.

– On tosi mukava päästä osaksi näin hienoa tähdistöä! Mielestäni puhdas ja reilu urheilu on kaikkein tärkeintä, ja se on minulle itsestäänselvyys, joukkueen ankkurina pinkova ja puhtaan urheilun lähettilääksi nyt sitoutunut Enni Rukajärvi sanoo.

Puhtaasti paras -ohjelman esittelypisteessä Helsingin olympiastadionilla voi käydä juttelemassa reilusta pelistä ja dopingin käytöstä perjantaina 24.5. kello 13:00–19:00 ja lauantaina 25.5. kello 09:00–17:00. Samalla voi testata taitonsa hevosenkengän heitossa ja saada makeispussin palkinnoksi.

Euroopan suurin koulu-urheilukilpailu Stafettkarnevalen järjestetään vuosittain toukokuun puolivälissä. Kilpailu on kaksipäiväinen: perjantaina kisaavat ala-asteet ja lauantaina ala-asteet, yläasteet sekä lukiot ja ammattikoulut. Osa kilpailuista juostaan nurmikentällä ilman kenkiä. Stafettkarnevaleniin osallistuu joka vuosi yli 10 000 oppilasta ja opiskelijaa. Tapahtuman urheilullinen tavoite on korostaa liikunnan iloa, joukkue- ja toverihenkeä sekä kouluyhteisön merkitystä. Yhteiskunnallisena tavoitteena on vahvistaa suomenruotsalaista identiteettiä ja luoda samalla hyvää tahtoa yli kielirajojen.

Puhtaasti paras -ohjelma käynnistettiin toukokuussa 2008. Ohjelma kunnioittaa puhtaita urheilijoita ja reilun pelin arvoja. ADT ja Fazer haluavat nostaa valokeilaan ne urheilijat, jotka urheilevat eettisesti: lajiaan, kilpakumppaneitaan ja itseään kunnioittaen. Ohjelma haastaa urheilua seuraavat suomalaiset, urheilujärjestöt, urheilijan lähipiirin ja urheilijat mukaan reiluun peliin.


  
Lisätietoja:
Susanna Sokka
ADT – viestintäpäällikkö
puh. 040 740 7477
 
Internet:
Puhtaasti paras -ohjelma ja sen urheilijatähdistön esittely: www.puhtaastiparas.fi
Stafettkarnevalen: www.stafettkarnevalen.fi