Vaasan seudun urheiluakatemia lähti mukaan puhtaan urheilun oppilaitosten haastekampanjaan

Puhtaan urheilun viesti kulki pitkin länsirannikkoa, kun Porin suomalaisen yhteislyseon lukio haastoi Vaasan seudun urheiluakatemian mukaan urheiluopistolta toiselle kulkevaan haastekampanjaan. Kampanjan tavoitteena on, että kaikki Suomen urheiluoppilaitokset ja niiden opiskelijat sanovat yhdessä ei dopingille ja edistävät reilua peliä.

Porin suomalaisen yhteislyseon lukion rehtori Mari Aalto ojensi Vaasan seudun urheiluakatemian toiminnanjohtaja Mikaela Ingbergille haastekampanjan tunnuksen, puhtaan urheilun kultaisen viestikapulan.

Porin suomalaisen yhteislyseon lukio otti ilolla vastaan Kerttulin lukion Puhtaasti paras -haasteen. Kuluneena lukuvuonna akatemiassa painopisteenä on ollut erityisesti yläkouluikäisten Kasva urheilijaksi –ohjelma ja sen osana puhdas urheilu. Lukiomme teema tänä vuonna on ollut Koko koulu ohjaa. Myös urheiluvalmennuksessa olemme korostaneet opiskelevien urheilijoiden ohjausta oikeiden valintojen tekemiseen urheilun eettiset lähtökohdat huomioiden. Tätä sanomaa haluamme välittää eteenpäin haastaen länsi rannikkoa ylös edeten Vaasan seudun urheiluakatemian Aalto sanoo.

– Reilu peli ja puhdas urheilu ovat olleet minulle aina tärkeitä niin omalla huippu-urheilu-urallani kuin työelämässä. Nämä arvot kantavat läpi koko elämän, ja haluan siirtää ne myös kaikille toimijoillemme opiskelijoista henkilökuntaan. Sen verran kilpailuhenkeä löytyy, että lupaan keksiä vuoden aikana jonkin aivan uuden keinon ottaa kantaa ja edistää reilua peliä, Ingberg sanoi.

Urheiluoppilaitosten haastekampanja nostaa esiin reilun pelin ja puhtauden merkitystä urheilussa ja elämässä. Kampanja on osa Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n toimintaa eettisen urheilun puolesta. Myös Suomessa järjestettävillä kansainvälisillä urheilutapahtumilla on käynnissä vastaava haastekampanja.

Lisätietoja:
Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
gsm 040 740 7477

 
Urheiluopistojen, -akatemioiden ja -oppilaitosten kultainen kapula:
●    Varalan Urheiluopisto
●    Kuortaneen Urheiluopisto
●    Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia
●    Sammon urheilulukio
●    Mäkelänrinteen urheilulukio
●    Salpausselän urheilulukio
●    Kuortaneen urheilulukion
●    Kastellin urheilulukio
●    Vöyrin urheilulukio
●    Kerttulin urheilulukio
●    Porin suomalaisen yhteislyseon lukio
●    Vaasan seudun urheiluakatemia