Urheilurikkomuksista voi nyt ilmoittaa uuden digitaalisen palvelun kautta

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry on avannut ILMO-palvelun, jonka kautta voi ilmoittaa, jos epäilee doping-, kilpailumanipulaatio- tai katsomoturvallisuusrikkomusta. Jokaisella on oikeus vinkata epäilyttävästä toiminnasta. Ilmoittaja auttaa suojelemaan urheilijoita ja urheilua sekä turvaamaan tasavertaiset ja turvalliset lähtökohdat kaikille urheilijoille.

ILMO-palvelun kautta voi antaa tietoa mahdollisista urheilurikkomuksista nimettömästi tai omalla nimellään. Ilmoituksen sisältö käsitellään luottamuksellisesti ja analysoidaan mahdollisia jatkotoimenpiteitä varten. Jos ilmoituksen tekijä antaa tietonsa nimettömästi, hän voi rekisteröityä suojattuun viestipalveluun, jonka kautta SUEK voi tarvittaessa pyytää häneltä lisätietoja henkilöllisyyden paljastumatta.

Palvelu auttaa SUEKia kohdentamaan tutkinnallisia toimenpiteitään entistä tehokkaammin dopingvalvonnassa, kilpailumanipulaation ehkäisemisessä ja katsomoturvallisuuden edistämisessä.

– Raportoiduilla tiedoilla on suuri merkitys urheiluun liittyvien väärinkäytösten paljastamisessa ja tutkimisessa. ILMO on odotettu ja erittäin hyödyllinen työkalu, jonka avulla kaikki voivat edistää reilua urheilua. Ilmoitusten avulla pystymme torjumaan entistä paremmin puhtaan urheilun uhkia, esimerkiksi suunnittelemalla tiedonhankintaa ja tutkintatoimenpiteitä vakavampiin rikkomuksiin jopa rikoksiin asti, SUEKin tutkintapäällikkö Jouko Ikonen sanoo.

ILMO-palvelu: https://ilmo.suek.fi/

Lisätietoja:
Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
puh. 040 740 7477