Urheilujärjestöt yhdenmukaistavat sääntöjään vedonlyönnin osalta

Pilottiliitot ovat lähteneet yhdessä päivättämän kilpailusääntöjään. Tavoitteena on, että kaikki urheilujärjestöt yhdenmukaistavat kilpailusääntönsä vedonlyönnin osalta. Toimenpiteellä pyritään torjumaan kilpailumanipulaatiota ja turvaamaan kaikkien oikeus reiluun peliin.

Uudistettujen kilpailusääntöjen mukaan urheilutoimija ei voi lyödä vetoa itse tai edustajansa kautta oman sarjatasonsa tai yhteistyöseuransa sarjatason kilpailutapahtumasta. Säännöt koskevat urheilutoimijoita, jotka voivat vaikuttaa tapahtuman kulkuun tai lopputulokseen. Heitä ovat pelaajat, valmentajat, huoltajat, seurajohto, lääkintähenkilöstö sekä muut joukkueen kanssa kiinteästi tekemisissä olevat henkilöt. Myös erotuomarit on otettu huomioon säännöissä. 

Sääntöuudistus on hyvä avaus ja toivottavasti kaikki lajit päivittävät sääntönsä yhteneväisiksi. Tähän tarvitaan myös aktiivista koulutusta ja viestintää, ettei kukaan toimijoista, joita säännöt koskevat, syyllisty tietämättään sääntörikkomukseen, SUEKin lakiasiainjohtaja Petteri Lindblom sanoo. 

Yhteisiä sääntöjä kehittämässä ovat olleet lajiliitoista jalkapallo, jääkiekko, koripallo, salibandy ja pesäpallo. Tavoitteena on, että lajit ottavat uudet vedonlyöntiä koskevat säännöt käyttöönsä viimeistään 2021 alkavalla kaudella. Suomen Salibandyliitolla on uudet säännöt käytössä jo kilpailukaudella 2020–2021.

– On erittäin hienoa, että lajit tekevät yhteistyötä. Tämä asia on kaikille yhteinen, joten turha olisi kaikkien tehdä omia sääntöjä. Nämä ovat olleet tärkeitä päivityksiä myös salibandyn kilpailusääntöihin, Salibandyliiton kilpailupäällikkö Ari Vehniäinen kommentoi.


 

Lisätietoja: 

Susanna Sokka

SUEK – viestintäpäällikkö

puh: 040 740 7477