Tutkimuskartoitus urheilun eettisistä kysymyksistä julkaistu

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry julkaisusarjan kolmannessa osassa Tutkimuskartoitus urheilun eettisistä kysymyksistä käsitellään aiheeseen liittyvän kansainvälisen tutkimuksen määrää ja sisältöä. Urheilussa eettisen työn merkitys kasvaa koko ajan ja on tärkeää, että eettisesti kestävää liikunta- ja urheilukulttuuria vahvistetaan tiedolla johtamisen keinoin.


 
Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen KIHUn kanssa yhteistyössä tehdyssä selvityksessä analyysi kohdistettiin kolmelle osa-alueelle: katsomoturvallisuuteen, kilpailumanipulaatioon ja hyvään hallintoon, jotka sisältävät myös urheiluun liittyvän korruption ja huliganismin.
 
– Pidämme tärkeänä, että voimme SUEKin julkaisusarjan myötä tarjota mahdollisimman kattavasti ja laaja-alaisesti tietoa urheiluyhteisölle urheilun eettisistä asioita. Vaikka alaa koskevan tutkimuksen määrä on kasvanut, tutkimusta on tehty etenkin kotimaassa vähän, SUEKin tutkimuspäällikkö Nina Laakso sanoo.
 
Selvitystyö antaa tietopohjaa ja perusteluita tutkimustarpeiden tunnistamisen ja toteuttamisen lähtökohdiksi. Julkaisussa jäsennetään urheilun eettisiä asioita koskevaa tutkimusta analysoimalla kansainvälisissä tutkimusviitetietokannoissa julkaistuja tietoja.

Lue uusi julkaisu.

Lisätietoja:
Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
puh: 040 740 7477