Turkulaisesta Kerttulin urheilulukiosta kymmenes puhtaan urheilun oppilaitos

Vöyrin urheilulukio haastoi tänään Kerttulin urheilulukion puhtaan urheilun viestinviejäksi. Kerttulista tuli näin Suomen kymmenes puhtaaseen urheiluun julkisesti sitoutunut urheiluopisto. Urheiluopistolta toiselle kulkevan haastekampanjan tavoitteena on, että kaikki Suomen urheiluoppilaitokset ja niiden opiskelijat sanovat yhdessä ei dopingille ja edistävät reilua peliä.

Turun Seudun Urheiluakatemian ja Kerttulin urheilulukion edustajat ottivat puhtaan urheilun kultaisen viestikapulan vastaan Vöyrin urheilulukion edustajilta tänään Urheiluakatemiapäivillä Kuopiossa.


– Kiinnitimme Vöyrillä viime vuonna huomiota hyvinvointiin, terveyteen ja henkiseen vahvuuteen. Järjestimme luentosarjan, jolla käsiteltiin muun muassa antidopingasioita, urheilijan lääkitystä ja dopingtestien suorittamista. Myös penkkipunnerruksen maailmanmestari Fredrik ”Superhurri” Smulter vieraili viime syksynä luonamme ja kertoi elämästään. Smulter painotti menestyneensä ilman dopingia, Vöyrin urheilulukion ja lukion rehtori Nina Karls-Nygård sanoo.


– Kerttulin lukio ja Turun Seudun Urheiluakatemia kiittävät haasteesta ”kultaisen kapulan” viestienviejäksi. Puhtaan urheilun viesti on tärkeä osa arkipäivämme toimintaa. Teemme valistustyötä, kuten teemaluentoja, sekä jatkuvaa urheilijoiden konsultointia yhdessä liikuntalääketieteen Paavo Nurmi -keskuksen kanssa. Urheilijoilla on mahdollisuus myös henkilökohtaiseen neuvontaan antidopingtoimintaan perehtyneen urheilulääkärin kanssa. ”Kultainen kapula” haastaa meidät kehittämään toimintaamme edelleen. Tulemme korostamaan valmentajapalavereissa valmentajan tärkeää roolia hänen välittäessään urheilijoille Suomen urheilun eettisen keskuksen viestiä: Kaikilla on yhdenvertainen oikeus puhtaaseen urheiluun. Kannustamme kaikkia urheilutoimijoita sitoutumaan puhtaan urheilun yhteisiin pelisääntöihin, Kerttulin lukion rehtori Tapio Laine sanoo.


Urheiluoppilaitosten haastekampanja nostaa esiin reilun pelin ja puhtauden merkitystä urheilussa ja elämässä. Kampanja on osa Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n toimintaa eettisen urheilun puolesta. Myös Suomessa järjestettävillä kansainvälisillä urheilutapahtumilla on käynnissä vastaava haastekampanja.

Lisätietoja:

Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
gsm 040 740 7477


Luettelo puhtaaseen urheiluun sitoutuneista urheiluopistoista: http://www.antidoping.fi/kultainen-kapula