Tuomo Ruutu: Itsensä testaamista urheilulla

Viestikapula-blogin keväinen kirjoittajavieras on jääkiekkoilija Tuomo Ruutu. Hän on juuri kokenut uransa kiivaimman dopingtestauksen ajan: testejä on olympialaisten vuoksi ollut useita, ja lisäksi NHL on testannut ahkerasti pelaajiaan. Ruutu korostaa osuvassa ja ytimekkäässä kirjoituksessaan, kuinka urheilussa on tärkeintä taito ja intohimo.

– Onneksi olen urani aikana oppinut, että lajissa kuin lajissa taito on kaikki kaikessa. Vaikka olisi kuinka vahva tai nopea, ilman pallon kesyttämistä tuhansilla harjoitustunneilla maalinteko on vaikeaa. Vaikka olisi kuinka vahvat kädet, ilman tekniikkaa ja toistuvaa harjoittelua lämäri jää veskarin räpylään. Taidolla ei ole rajoja, Ruutu kirjoittaa.

Tuomo Ruutun blogimerkintä on kokonaisuudessaan luettavissa ja kommentoitavissa osoitteessa http://blog.puhtaastiparas.fi/.

Puhtaasti paras -ohjelman Viestikapula-blogissa käydään keskustelua puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä. Blogissa julkaistaan joka kuukausi yhden urheilijan tai urheilusta kiinnostuneen kirjoitus. Tuomo Ruutu haastaa toukokuun 2010 Viestikapula-blogin kirjoittajaksi pyöräilijä Jussi Veikkasen.