Tuomas Kyrö: Iso-D

Viestikapula-blogin tuorein kirjoittajavieras, kirjailija Tuomas Kyrö, pohtii tekstissään urheilun, markkinoiden, menestyksen ja moraalin maailmoja ja suhdetta toisiinsa. Hän muistelee, kuinka hän itse 10-vuotiaana urheiluhulluna oli surullinen ja kiukkuinen, kun suomalainen kestävyysurheilija kärähti Los Angelesin olympialaisissa: ”Ei minua häirinnyt se, että juoksija oli käyttänyt kiellettyjä aineita vaan se, että hän jäi kiinni.”

– Doping sotii vanhanaikaisia arvoja vastaan: moraalia, kunniantuntoa, sitkeyttä, suoruutta, sitä että viimeinen isku jätetään antamatta ja maassa makaavaa ei potkita tai että rikkaus piilotetaan. Mutta menestyskeskeisen, voittajien yhteiskunnan moraalikäsityksiin doping istahtaa ongelmitta, Kyrö analysoi.

Tuomas Kyrön blogimerkintä on kokonaisuudessaan luettavissa ja kommentoitavissa osoitteessa http://blog.puhtaastiparas.fi/. Kyrö kirjoitti hiljattain myös Kuuri-jatkokertomuksen ADT:n julkaisemaan urheilijoiden, valmentajien ja urheilijoiden lähipiirin koulutusoppaaseen.

Puhtaasti paras -ohjelman Viestikapula-blogissa käydään keskustelua puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä. Blogissa julkaistaan joka kuukausi yhden urheilijan tai urheilusta kiinnostuneen kirjoitus. Tuomas Kyrö haastaa seuraavaksi Viestikapula-blogin viestinviejäksi urheilutoimittaja Petteri Sihvosen