Tuija Helander: Hämärämiehet popliinitakeissaan

Viestikapula-blogin maaliskuun kirjoittajavieras, aitajuoksija Tuija Helander kuvaa kiehtovasti urheilu-uransa käänteitä viattomasta lapsuudesta maailmanmestaruuskisoihin. Helander korostaa, että hän halusi asettaa urheilunsa tavoitteet omista lähtökohdistaan: katsoa, mitkä ovat omat rajat ja mihin asti ne riittävät.

– Voisi ajatella, että urastani jäi paljon jossiteltavaa. Rajaani törmäsin 54.62 sekunnin kohdalla ja maailmanmestaruuskisojen viidentenä. Palkintopalli jäi kolmen metrin päähän. Jälkeenpäin on selvinnyt, että MM-kisoissa edelläni oli ainakin kaksi urheilijaa, jotka edustivat DDR:ää, jonka systemaattisesta dopingista on jälkimaailmalle jäänyt selvät dokumentit, Helander kirjoittaa.

– Kaikki jossittelu on turhaa. — En olisi voinut olla henkisesti vahva jos olisin huijannut. Ja jos olisinkin sen mitalini näin saanut, olisinko voinut olla siihen tyytyväinen? Olisiko se ollut minun rajani, jonka olisin saavuttanut? Helander kysyy oivaltavasti.

Tuija Helanderin blogimerkintä on kokonaisuudessaan luettavissa ja kommentoitavissa osoitteessa http://blog.puhtaastiparas.fi/.

Puhtaasti paras -ohjelman Viestikapula-blogissa käydään keskustelua puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä. Blogissa julkaistaan joka kuukausi yhden urheilijan tai urheilusta kiinnostuneen kirjoitus. Tuija Helander haastaa seuraavaksi Viestikapula-blogin viestinviejäksi kirjailija Tuomas Kyrön.