Tommy Koponen – Urheilun puhtain olemus

Ehkä sittenkin puhtainta urheilua on, ettei tärkein juttu ole edes voittaminen: eivät palkinnot, ei maine ja kunnia vaan intohimo laittaa itsensä likoon, kirjoittaa Viestikapula-blogin uusin kirjoittajavieras, salibandyn suomenmestarijoukkueen Seinäjoen peliveljien päävalmentaja Tommy Koponen. Hän kuvailee elävästi joukkueen lähes 20 vuoden matkaa alasarjoista Suomen parhaiksi ja liputtaa paitsi päihteiden, myös arvojen ja aatteiden suhteen putipuhtaan urheilun puolesta. 

Koposen mukaan urheilussa on tärkeintä voimakas halu urheilla urheilun vuoksi:

– Lähteä sateeseen ja tuuleen, viimaan ja pakkaseen. Ottaa haisevat kamppeet ties monennenko kerran kassista pesuun, pakata taas treenikassi ja lähteä hallille, salille tai lenkkipolulle. Ja nauttia siitä. Urheilun puhtaimmasta olemuksesta. Olla läsnä ja tuntea. Elää, Koponen maalailee.

Tommy Koposen blogimerkintä on kokonaisuudessaan luettavissa ja kommentoitavissa osoitteessa http://blog.puhtaastiparas.fi. Puhtaasti paras -ohjelman Viestikapula-blogissa käydään keskustelua puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä. Blogissa julkaistaan joka kuukausi yhden urheilijan tai urheilusta kiinnostuneen kirjoitus. Koponen haastaa seuraavaksi Viestikapula-blogin viestinviejäksi Kauhajoen Karhun koripalloliigajoukkueen päävalmentaja Ari Tammivaaran.