Tomi Tuuha lentää mukaan Puhtaasti paras -ohjelman urheilijatähdistöön

Telinevoimistelija Tomi Tuuha on vastannut myöntävästi hiihtäjä Aino-Kaisa Saarisen haasteeseen ja liittyy yhdeksän muun suomalaisen urheilijatähden seuraan edistämään puhdasta urheilua. Tuuha toivotettiin tänään tervetulleeksi nyt täyden kympin arvoiseen Puhtaasti paras -tähdistöön voimistelun SM-kilpailuissa Jyväskylän Hipposhallissa.  

– Olen iloinen, että Tomi otti heittämäni haasteen vastaan ja liittyi tärkeää asiaa edistävään joukkoomme. Työ puhtaan urheilun ja reilun pelin eteen on meille kaikille sydämen asia, ja sitä viestiä viemme ilolla eteenpäin. Haluamme osoittaa nuorille urheilijoille, että huipulle pääsee puhtaasti ja toisia kunnioittaen. Tomikin on erinomainen esimerkki tällaisesta urheilijasta, oikein mainio vahvistus tähdistöömme, sanoo Aino-Kaisa Saarinen.

– Tomi on lämpimästi tervetullut tiimiin, joka toimii hienona esikuvana koko suomalaiselle huippu-urheilulle lapsista alkaen. Urheilussa tarvitaan Tomin kaltaisia iloisia ja innostavia esikuvia. Kun urheilija uskoo rohkeasti omiin mahdollisuuksiinsa puhtaan urheilun keinoin, hän saa nauttia kestävästä onnistumisen tunteesta mitaleiden määrästä tai väreistä riippumatta, sanoo Puhtaasti paras -ohjelman urheilijatähdistön kapteeni, keihäänheiton olympiavoittaja Tapio Korjus

Tuuha on Puhtaasti paras -ohjelman akrobaatti, huimista hypyistään tunnettu telinevoimistelija. Helsinkiläinen 21-vuotias lentomekaniikan opiskelija haaveilee olympiamitalista Lontoon kisoista vuonna 2012 sekä lentäjän urasta. Tuuha haluaa tähdistön jäsenenä toimia esikuvana nuorille ja kannustaa heitä puhtaisiin ja vastuullisiin valintoihin. 

– Voimisteluliitolle puhdas urheilu ja reilu peli ovat aina olleet tärkeitä asioita. On hienoa, että Tomi Tuuhan kautta voimistelu on päässyt mukaan Puhtaasti paras -ohjelmaan. Kampanja tukee tärkeää antidopingtyötä voimisteluseurojen keskuudessa, Suomen Voimisteluliiton puheenjohtaja Kirsti Partanen sanoo.

Puhtaasti paras -ohjelman esittelypiste on paikalla voimistelun SM-kilpailuissa Hipposhallissa 17.4. kello 12–15. Tomi Tuuha haastaa kaikki kisojen katsojat ja voimistelijat allekirjoittamaan suurvetoomuksen puhtaan urheilun puolesta. Infopisteessä myös testata, tunnistaako Puhtaasti paras -ohjelman upeat urheilijatähdet.

ADT:n ja Fazerin Puhtaasti paras -ohjelma käynnistettiin toukokuussa 2008. Se kunnioittaa puhtaita urheilijoita ja reilun pelin arvoja. ADT haluaa nostaa valokeilaan ne urheilijat, jotka urheilevat eettisesti: lajiaan, kilpakumppaneitaan ja itseään kunnioittaen. Ohjelma haastaa urheilua seuraavat suomalaiset, urheilujärjestöt, urheilijan lähipiirin ja urheilijat mukaan reiluun peliin. Ohjelman urheilijatähdistöön kuuluvat judoka Jani Kallunki, yhdistetyn Anssi Koivuranta, taitoluistelija Laura Lepistö, alppihiihtäjä Sanni Leinonen, tennispelaaja Jarkko Nieminen, hiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen, uimari Hanna-Maria Seppälä, telinevoimistelija Tomi Tuuha, naisten jalkapallomaajoukkue ja miesten salibandymaajoukkue. Tähdistön kapteenina toimii keihäänheiton olympiavoittaja Tapio Korjus.

Lisätietoja:

Susanna Sokka
ADT – viestintäpäällikkö
gsm 040 740 7477

Saija Suominen
Suomen Voimisteluliitto – vt. viestintäpäällikkö
gsm 050 356 0276