Timo Seppälä palkittiin urheilugaalassa

Pitkäaikainen antidopingtoiminnan uranuurtaja, SUEKin entinen lääketieteellinen johtaja Timo Seppälä palkittiin elämäntyöstään Suomen urheilugaalassa.

Palkinnon ojensi moukarinheittäjä Olli-Pekka Karjalainen

– Timo on useimmiten ollut julkisuudessa esillä, kun kyseessä on ollut jokin ikävä dopingtapaus. Kuitenkin hänen työssä korostuu juuri se, miksi dopingin vastaista työtä tehdään. Kyse on ennen kaikkea taistelusta reilun pelin puolesta. Tehokas antidopingtoiminta takaa sen, että palkinnot jaetaan niille urheilijoille, joille ne oikeasti kuuluvat. Minä ja Ruuskasen Antti olemme todisteet tämän työn merkityksestä, EM-kultamitalinsa jälkikäteen saanut Olli-Pekka Karjalainen sanoo.

Perusteluissa todettiin, että Seppälä on ollut keskeisessä roolissa kehittämässä suomalaista antidopingtoimintaa ja dopingvalvontaa yhdeksi maailman parhaimmista. Hänen henkilökohtainen panoksensa oli ratkaisevaa, kun dopingrikokset onnistuttiin lisäämään suomalaiseen lainsäädäntöön. Seppälä on jakanut asiantuntemuksensa aina auliisti niin urheilijoiden kuin urheilussa mukana olevien toimijoiden käyttöön.

– Palkinto liikuttaa todella paljon. Olen aina ollut esillä asiantuntijana kielteisten urheiluasioiden yhteydessä, vaikka puhdas urheilu on myönteinen asia. Tämän palkinnon ovat mahdollistaneet urheilijat, valmentajat, koko urheiluväki, dopingtestaajat ja ADT nyt SUEK. Tämä palkinto on puhtaalle urheilulle -nykyiselle ja tulevalle, Timo Seppälä sanoo. 

Timo Seppälä jäi eläkkeelle SUEKin lääketieteellisen johtajan toimesta, loukkaannuttuaan vakavasti vuonna 2016. Gaala oli ensimmäinen kerta, kun Seppälä esiintyi julkisuudessa loukkaantumisensa jälkeen. 

Timo Seppälä (1951)
Farmakologian dosentti, lääketieteen ja kirurgian tohtori
Kansallinen Doping-toimikunta, lääkärityöryhmä 1988-1990
Suomen Antidoping -toimikunta, Valvontalautakunnan puheenjohtaja 1990-2002
Suomen Antidopingtoimikunta ADT, lääketieteellinen johtaja 2002-2016
Suomen urheilun eettinen keskus SUEK, lääketieteellinen johtaja 2016-2017

Lisätietoja:
Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
puh: 040 740 7477