Timo Ritakallio -Suomalainen liikuntakulttuuri vahvistuu yhdessä

Uuden Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio on SUEKin Viestikapula-blogin uusin kirjoittajavieras. Ritakallio tuo blogimerkinnässään vahvasti esiin Suomi 100 -juhlavuoden ja siihen liittyvän suomalaisen liikunnan ja urheilun tarinan. Hän korostaa, että juhlavuoden teema Yhdessä kiteyttää sen, mistä suomalaisessa liikuntakulttuurissa on kyse.

– Seuratoiminnan tuomaa yhteisöllisyyttä ei voi eikä saa unohtaa. Seurat ovat edelleen koko suomalaisen urheilun sykkivä sydän, Ritakallio kirjoittaa.

Hän muistuttaa myös urheilun eettisyyden tärkeydestä:
– Olemme Olympiakomiteassa valmistelleet vastuullisuuskompassia, joka on meille ohjeisto toimia vastuullisesti kaikessa tekemisessä. Tämä on minulle aivan keskeinen asia omassa johtamisessani.

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n ylläpitämässä Viestikapula-blogissa käydään keskustelua reilusta pelistä. Ritokallion blogimerkintä on kokonaisuudessaan luettavissa osoitteessa http://www.suek.fi/viestikapula-blogi. Ritokallio haastaa seuraavaksi kirjoittajaksi Taitoluisteluliiton puheenjohtaja Laura Raition.