Teemu Japissonista SUEKin pääsihteeri

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n uudeksi pääsihteeriksi valittiin pitkän linjan urheiluvaikuttaja, yhteiskuntatieteiden maisteri Teemu Japisson (1966). Hän seuraa tehtävässään eläkkeelle jäävää Harri Syväsalmea.

Teemu Japisson siirtyy SUEKiin 1.1.2019 alkaen Kuntaliiton liikunta- ja nuorisoasioiden erityisasiantuntijan tehtävästä, jossa hänen vastuualueellaan on kuntien edunvalvonta ja palveleminen liikunta- ja nuorisoasioissa. Japisson on toiminut aiemmin johtamistehtävissä Suomen Olympiakomiteassa, Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio VALOssa, Suomen Liikunta ja Urheilu SLU:ssa, Nuoressa Suomessa, Mannerheimin lastensuojeluliitossa ja Tampereen yliopiston ylioppilaskunnassa.

– Japissonilla on laaja osaaminen sekä pitkä kokemus kolmannen sektorin johtamistehtävistä. Hänellä on monipuolinen näkemys yhteiskunnan eri toiminnoista myös luottamustoimiensa kautta, joita on esimerkiksi Veikkauksessa ja Valtion liikuntaneuvostossa. Kokemuksensa kautta Japissonilla on hyvät edellytykset luotsata SUEKia toteuttamaan uudistunutta strategiaa kohti eettisesti kestävämpää liikunta- ja urheilukulttuuria yhdessä muiden toimijoiden kanssa, SUEKin puheenjohtaja Timo Laitinen sanoo.

Suomen urheilun eettinen keskus SUEKin tehtävänä on eettisesti kestävän liikunta- ja urheilukulttuurin vahvistaminen yhdessä eri toimijoiden kanssa. SUEK vastaa antidopingtoiminnan, kilpailumanipulaation ehkäisyn sekä katsomoturvallisuuden ja -viihtyvyyden valtiosopimusten toimeenpanosta Suomessa.

Lisätietoja:

Timo Laitinen
SUEK – puheenjohtaja
puh: 0400 603 561

Teemu Japisson
SUEK – pääsihteeri 1.1.2019 alkaen
puh: 0400 878 949