Tapio Videman: Dopingtestauksen tila ja tulevaisuus – illuusiosta realismiin?

Viestikapula-blogin huhtikuun kirjoittajavieras, tutkija Tapio Videman ottaa vahvasti kantaa dopingaineiden käytön vapauttamisen puolesta. Hän peräänkuuluttaa uutta sukupolvea, joka siirtyisi illuusiosta todellisuuteen ja tunnistaisi huippu-urheilun viihdeteollisuudeksi. 

– Toisinaan on väitetty, että aineiden salliminen tekisi urheilusta pelkkää viihdeteollisuutta. Mutta meillähän on jo meneillään iso sirkus. Mikä siis lopulta muuttuisi? Nykyinen testaussysteemi takaa ainoastaan sen, että köyhät, lahjakkaat ja rehelliset urheilijat ovat jo lähtöviivalla muita jäljessä, Videman tykittää.

Tapio Videmanin blogimerkintä on kokonaisuudessaan luettavissa ja kommentoitavissa osoitteessa http://blog.puhtaastiparas.fi/.

Puhtaasti paras -ohjelman Viestikapula-blogissa käydään keskustelua puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä. Blogissa julkaistaan joka kuukausi yhden urheilijan tai urheilusta kiinnostuneen kirjoitus. Tapio Videman haastaa toukokuun 2011 Viestikapula-blogin viestinviejäksi eduskuntaan taas palaavan kansanedustaja Osmo Soininvaaran.