Tähtäimessä puhtaita täysosumia ilma-aseiden EM-kilpailuissa

Euroopan huippuampujat tavoittelevat puhtaita täysosumia 2012 Ilma-aseiden Euroopan mestaruuskilpailuissa Heinolassa 14.–20.2. Kilpailutapahtuma on haastettu puhtaan urheilun edistäjäksi. Se käynnistää vuoden 2012 suurten kansainvälisten urheilutapahtumien sarjan Suomessa.

Ilma-aseiden EM-kilpailuissa on mukana 45 maata, lähes 600 urheilijaa, yli 230 valmentajaa tai joukkueenjohtajaa, 120 vapaaehtoista sekä yli 20 kansainvälistä median edustajaa. Kilpailuissa ovat jaossa viimeiset 16 maapaikkaaa Lontoon olympialaisiin, ja Suomi hakee jo hankitun neljän maapaikan lisäksi uusia maapaikkoja. Tuomareilla on kilpailuissa kultaiset pinssit osoituksena siitä, että he tuomitsevat reilun pelin hengessä.

– Me olemme määrittäneet kilpailujen yhdeksi arvoksi dopingista puhtaan urheilun. Antidopingtyö on meille tärkeää. Haluamme olla osaltamme edistämässä puhdasta urheilua sekä tukea kansainvälisen liittomme antidopingohjelmaa ja valistustyötä niin täällä Suomessa kuin kansainvälisesti. EM-kilpailut ovat erinomainen paikka vaikuttaa, muistuttaa sekä sitouttaa ihmisiä Puhtaasti paras -ohjelmaan. Siksi haluamme olla mukana puhtaan urheilun lähettiläinä: ottaa viestikapulan vastaan ja viedä asiaa eteenpäin, toiminnanjohtaja Risto Aarrekivi Suomen Ampumaurheiluliitosta sanoo.

– Me suomalaiset ampujat toivotamme muiden maiden ampujat tervetulleiksi kilpailemaan puhtaasti ja reilusti. Yhdessä teemme upeat, puhtaan urheilun arvojen mukaiset kilpailut. Haastan myös kaikki katsojat mukaan samalle asialle ja allekirjoittamaan suuvetoomuksen puhtaan urheilun puolesta, urheiluampuja, olympiamitalisi Juha Hirvi sanoo.

– Aidot urheilijat lajista ja kansallisuudesta riippumatta toimivat puhtaan urheilun puolesta. Viime elokuussa näytimme enduron joukkuemaailmanmestaruuskilpailuissa Kotkassa ja Haminassa, että moottoripyöräilijät päristävät lujaa mutta puhtaasti. Haastamme nyt ampujat järjestämään omat reilun pelin kilpailunsa, Suomen enduron ykkösnainen Marita Nyqvist sanoo. Nyqvist toi mukanaan kansainvälisten urheilutapahtumien reilun pelin haastekampanjan tunnuksen, kultaisen kapulan.

Suomessa järjestettävien kansainvälisten urheilutapahtumien reilun pelin haastekampanja on osa Puhtaasti paras -ohjelmaa. Kultainen kapula haastaa vastaanottajansa edistämään puhdasta urheilua ja sitoutumaan sen arvoihin. Haastekampanjan laittoi liikkeelle vuonna 2009 Euroopan Nuorten Olympiafestivaalien pääsihteeri Pirjo Puskala. Kapula on ennen ilma-aseiden EM-kilpailuita kiertänyt Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit (2009), salibandyn MM-kisat (2010), muodostelmaluistelun MM-kilpailut (2011) ja enduromoottoripyöräilyn MM-joukkuekisat (2011).

Puhtaasti paras -ohjelman esittelypiste on paikalla Heinolassa perjantaina 17. ja lauantaina 18.2. kello 10–16. Infopisteessä voi tutustua puhtaaseen urheiluun, allekirjoittaa suurvetoomuksen puhtaan urheilun puolesta ja testata, tunnistaako Puhtaasti paras -ohjelman upeat urheilijatähdet.

ADT:n ja Fazerin Puhtaasti paras -ohjelma (www.puhtaastiparas.fi) käynnistettiin toukokuussa 2008. Se kunnioittaa puhtaita urheilijoita ja reilun pelin arvoja. ADT haluaa nostaa valokeilaan ne urheilijat, jotka urheilevat eettisesti: lajiaan, kilpakumppaneitaan ja itseään kunnioittaen. Ohjelma haastaa urheilua seuraavat suomalaiset, urheilujärjestöt, urheilijan lähipiirin ja urheilijat mukaan reiluun peliin.

Lisätietoja:

Susanna Sokka
ADT – viestintäpäällikkö
gsm 040 740 7477

Risto Aarrekivi
Suomen Ampumaurheiluliitto – toiminnanjohtaja
gsm 040 774 6950

Ville Salonen
Suomen Moottoriliitto – järjestö- ja nuorisotoiminta
puh. 0207 789 964