Syväsalmi – KOKn päätös on erittäin hyvä

Kansainvälinen Olympiakomitea (KOK) julkaisi tänään päätöksensä, jonka mukaan Venäjä suljetaan Pyeongchangin Olympialaisista. Yksittäiset venäläisurheilijat voivat osallistua kilpailuihin, mikäli KOK:n ja riippumattomista antidopingasiantuntijoista muodostuvan paneelin mukaan urheilijoiden ennakkotestaus ja dopingtestihistoria ovat kattavat. Tämä koskee sekä yksilö- että joukkuelajien urheilijoita.


 
Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n pääsihteeri Harri Syväsalmi suhtautuu päätökseen erittäin myönteisesti.
 
– On hienoa, että KOK tunnisti oman vastuunsa puhtaan urheilun suojelussa ja teki näin merkittävän päätöksen. Tämä on vahva viesti myös muille. Urheilussa ei suvaita vilppiä, Syväsalmi sanoo.
 
Maailman antidopingtoimisto WADA julkaisi 18.7.2017 niin kutsutun McLarenin raportin, jossa riippumaton asiantuntijaryhmä totesi Venäjän ja sen urheilijoiden syyllistyneen dopingrikkomuksiin valtiojohtoisesti. Toiminta aloitettiin vuoden 2010 talviolympialaisten jälkeen, ja sitä jatkettiin aina vuoteen 2014 asti. Venäjän turvallisuuspalvelu FSB ja Venäjän antidopingtoimisto RUSADA olivat mukana toiminnassa. Venäjän urheiluministeriö johti sitä. Tällä hetkellä Venäjä ei täytä Maailman antidopingsäännöstön vaatimuksia.

 
Lisätietoja:
 
Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
puh. 040 740 7477