SuomiAreena: Korruptio suomalaisessa urheilussa

Onko korruptiota suomalaisessa urheilussa vai esiintyykö sitä vain ulkomailla, kun suuret rahat liikkuvat? Milloin urheilun piirit ovat liian pienet ja yksittäisellä henkilöllä liikaa positioita. Muun muassa nämä kysymykset ovat esillä SuomiAreenassa perjantaina.

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ja opetus- ja kulttuuriministeriön Urheilun eettisten asioiden neuvottelukunta järjestävät areenakeskustelun korruptioteemalla. Paneelikeskustelussa pohditaan, miten edun tavoittelemiseen tähtäävä vaikutusvallan väärinkäyttö näkyy suomalaisessa urheiluelämässä. Toisin kuin usein mielletään, vaikutusvallan väärinkäyttö koskettaa kaikkia liikunta- ja urheilukulttuurin osa-alueita. Keskustelussa paneudutaan urheilun korruption tunnistamiseen ja torjumiseen.

Korruptioaiheinen paneelikeskustelu tarjoaa monipuolisen näkökulman korruptioon konkreettisten esimerkkien kautta. Puhujina ovat urheiluoikeuden professori Antti Aine, SUEKin puheenjohtaja Pia Ek, HJK ry:n puheenjohtaja Kimmo J. Lipponen, Euroopan kriminaalipolitiikan instituutti HEUNIn johtaja Natalia Ollus ja toimittaja Filip Saxén. He tuovat keskusteluun sekä juridista että eettistä näkökulmaa myös urheilupiirien ulkopuolelta. Jaakko Loikkasen juontama keskustelu suomalaisen urheilun korruptiosta alkaa Porin Kauppatorin MTV-lavalla perjantaina 30.6. klo 11. Paneelikeskustelua voi seurata suorana tai tallenteena MTV Katsomosta.

Urheilu ja liikunta ovat näkyvästi esillä Porissa järjestettävän yhteiskunnallisen festivaalin, SuomiAreenan aikana. Urheilun superpäivänä on keskusteluissa korruption lisäksi muun muassa suomalaisten liikkumattomuuden haasteet ja paraurheilu.

Lisätietoja:
Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
puh: 040 740 7477