Suomen urheilun eettinen keskus SUEK sopi yhteistyöstä UEFAn kanssa

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry on solminut yhteistyösopimuksen Euroopan jalkapalloliitto UEFAn kanssa. Yhteistyösopimus koskee antidopingtoimintaa ja auttaa toteuttamaan maailmanlaajuisesti yhdenmukaista dopingvalvontaa.

SUEK ja UEFA jakavat nyt solmitun yhteistyösopimuksen mukaan keskenään tietoa ja osaamista. Sopimuksen mukaan organisaatiot suunnittelevat ja toteuttavat yhdessä dopingtestaustoimintaa sekä jakavat dopingvalvontaan liittyvää tietoa.

– SUEK on tehnyt ja tekee dopingvalvonnassa aktiivisesti yhteistyötä urheilun kansainvälisten lajiliittojen kanssa. Kansainvälisen yhteistyön avulla urheilijat tavoitetaan testiin parhaana mahdollisena ajankohtana riippumatta siitä, missä he kulloinkin ovat. Olemme erittäin iloisia UEFAn kanssa tehdystä sopimuksesta. Se on jatkumoa monille kansainvälisten lajiliittojen kanssa tehdyille sopimuksille, joiden hyöty dopingvalvonnassa on molemminpuolinen, SUEKin testauspäällikkö Katja Huotari sanoo.

UEFA ehdotti yhteistyösopimusta SUEKille.

– Tämä on osoitus siitä, että SUEKin laadukas, pitkäjänteinen toiminta ja kansainvälinen yhteistyö tuottavat tulosta, SUEKin pääsihteeri Harri Syväsalmi sanoo.

Lisätietoja:
Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
puh 040 740 7477