Suomen Urheilugaala palkitsi WADA:n urheilijoiden yhdenvertaisuuden maailmanlaajuisesta edistämisestä

Maailman Antidopingtoimisto WADA:n työ dopingvalvonnan maailmanlaajuiseksi yhtenäistämiseksi sai tänään arvostetun tunnustuksen suomalaisen urheilun vuotuisessa juhla- ja palkitsemistilaisuudessa Helsingissä. Suomen Urheilugaala kiitti palkitsemisperusteissaan WADA:aa myös aktiivisesta työstään urheilun etiikan ja reilun pelin edistämisestä koulutuksen ja viestinnän keinoin.

Suomen Urheilugaalan palkitsemisperusteiden mukaan WADA:n tinkimätön ja pitkäjänteinen toiminta takaa yhdenvertaiset mahdollisuudet menestyä kaikille urheilijoille. WADA on tehnyt aktiivista ja uraauurtavaa yhteistyötä niin kansainvälisten kuin kansallisten toimijoiden kanssa. Esimerkiksi Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry on mukana WADA:n hankkeissa, joissa on luotu dopingvalvontajärjestelmiä eri maihin. Suomen Urheilugaala kiinnitti huomiota myös WADA:n laajaan ennaltaehkäisevään työhön. Suomessa tämä on näkynyt muun muassa salibandyn MM-kilpailuissa, joissa WADA, Salibandyn kansainvälinen lajiliitto IFF, ADT:n Puhtaasti paras -ohjelma ja kilpailuorganisaatio järjestivät yhteisen antidopingkampanjan pelaajille ja yleisölle.

– On hienoa ottaa vastaan tämä palkinto WADA:n puolesta. Tahtoisinkin kiittää Suomen Urheilugaalaa tästä tunnustuksesta WADA:n työlle ja urheilun antidopingtyön merkityksen korostamisesta, sanoi palkinnon vastaanottanut WADA:n pääsihteeri David Howman.

– Tärkeä osa WADA:n roolia on kehittää tiiviit yhteistyösuhteet maailman antidopingorganisaatioiden kanssa, ja tämä tavoite on jo saavutettu Suomen Antidopingtoimikunnan kanssa.

– ADT:n Puhtaasti paras -antidopingohjelma on hyvä esimerkki siitä, mitä organisaatioiden välisellä yhteistoiminnalla voidaan saavuttaa. WADA odottaakin innolla myös tulevaa yhteistyötä ADT:n kanssa ja koko suomalaisen urheilun tukemista.

– Dopingvalvonta on meitä urheilijoita varten. Pystymme sen ansiosta näyttämään, että pelaamme reilua peliä. On myös ollut upeaa nähdä menestyksekkäitä antidopinghankkeita, kuten Kansainvälisen Jääkiekkoliiton ja WADA:n vihreän kiekon kampanja ”Doping is Offside”. Suomessakin on tehty yhtä hyvää jälkeä: vuonna 2010 puhtaan urheilun kultainen kapula kiersi jääkiekon SM-liigajoukkueet. Tällä teolla suomalaiset jääkiekkoilijat ottivat näkyvästi kantaa puhtaan pelin puolesta. Jääkiekko on taitolaji, jossa fiilis on avainasemassa. Dopingille ei ole kaukalossa sijaa, sanoi jääkiekkoilija Jari Kurri, joka on toiminut WADA:n urheilijakomission jäsenenä. Kurri luovutti Suomen Urheilugaalan tunnustuspalkinnon WADA:n edustajalle yhdessä Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry:n puheenjohtaja (2008–2011) Kari-Pekka Tiitisen ja pääsihteeri Pirjo Ruudun kanssa.

Suomen Urheilugaala Yhdistys ry. perustettiin keväällä 2008 nostamaan suomalaisen urheilun arvoa ja arvostusta. Suomen Urheilugaalassa jaetaan palkintoja yleisöäänestyksen, yhteiskunnan vaikuttajista kootun suuren palkintoraadin ja urheilutoimittajien valintojen perusteella. Gaalassa on alusta alkaen myös palkittu vuosittain antidopingteko osoituksena siitä, etteivät urheilussa ratkaise pelkät tulokset vaan myös keinot. Suomen Urheilugaala on palkinnut esimerkillisestä antidopingtyöstä Power Cupin ja Suomen Lentopalloliiton (2011), Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit (2010), Puhtaasti paras -ohjelman urheilijatähdistön (2009) ja Mäkelänrinteen urheilulukion (2008).

Lisätietoja:

Susanna Sokka
Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry
Viestintäpäällikkö
gsm 040 740 7477

Terence O’Rorke
Maailman Antidopingtoimisto WADA
Mediasuhde- ja viestintäpäällikkö
puh +1 514 904 8820

Internet:

http://www.suomenurheilugaala.fi/