Suomalaiset kouluttivat antidopingasioissa Georgiassa

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n kouluttajat antoivat antidopingkoulutusta Georgian ja sen lähimaiden dopingvalvonnasta vastaaville tahoille. Suomalainen osaaminen auttaa kehittämään alueen dopingvalvontaa niin, että se vastaa Maailman antidopingtoimisto WADAn vaatimuksia.


Koulutukseen osallistui yhteensä 32 dopingtestaajaa Albaniasta, Armeniasta, Bosnia-Herzegovinasta, Georgiasta, Makedoniasta, Montenegrosta ja Moldovasta. Suomalaiset opastivat dopingtestaajia dopingvalvonnan kehittämisessä etenkin verinäytteiden osalta. Lisäksi koulutuksessa vahvistettiin naispuolisten dopingtestaajien osaamista.

– Nyt pitämämme koulutus on osa pitkäjänteistä yhteistyötä, jota olemme tehneet näiden maiden kanssa niiden dopingvalvonnan, antidopingkoulutuksen ja viestinnän kehittämiseksi. Suomi yhtenä antidopingtyön edelläkävijöistä auttaa muita maita luomaan omia järjestelmiään. On hienoa nähdä maiden kehittyminen, sanoo SUEKin laatupäällikkö Marjorit Nurmi.

Koulutus oli osa Yhdistyneiden kansakuntien kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö Unescon rahoittamaa alueellista toimintaa. Yhteistyöpyynnön koulutuksen järjestämiseksi esitti Itä-Euroopan alueellinen antidopingorganisaatio EERADO.

Lisätietoja:

Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
puh. 040 740 7477