Suomalaiset dopingvalvonnan asiantuntijat lähtevät Etelä-Koreaan olympialaisiin ja paralympialaisiin

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n valvontalautakunnan puheenjohtaja Markus Manninen on valittu urheilun kansainvälisen välimiestuomioistuimen CASin Pyeongchangin talviolympialaisissa toimivaan antidopingjaostoon. Manninen ja muut jaoston välimiehet vastaavat Pyeongchangin talviolympialaisissa dopingtapauksiin liittyvistä päätöksistä.

CASin väliaikainen antidopingjaosto käsittelee paikan päällä nopealla aikataululla mahdollisia dopingtapauksia ja niitä koskevia erimielisyyksiä. Se ratkaisee dopingtapauksia kuultuaan asianosaisia ja voi määrätä väliaikaisia kilpailukieltoja.

– Olen iloinen saadessani mahdollisuuden päästä osallistumaan dopingin vastaiseen työhön osana CASin kansainvälistä antidopingjaostoa. Lähden edistämään puhdasta olympiaurheilua. Kuukausi Etelä-Koreassa tulee varmasti olemaan paitsi mielenkiintoinen myös haasteellinen, Manninen sanoo.

Pyeongchangin talviolympialaisissa ja paralympialaisissa nähdään muitakin suomalaisia dopingvalvonnan tehtävissä. Tuomas Alanne ja Kimmo Kunnari suorittavat dopingtestejä. Pirjo Ruutu toimii paralympialaisten riippumattomana tarkkailijana.

– Olen toiminut testaajana noin 30-vuotta. Testannut lukuisissa arvokilpailuissa Suomessa. Kuten urheilijoille on myös ainakin itselleni testaajana olympialaiset testaajauran huikein hetki. Odotan innolla, että pääsen mukaan niin upeaan ja ainutkertaiseen tapahtumaan. Edistäen puhdasta urheilua ja reilua peliä, sanoo Kunnari.

Lisätietoja:
Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
puh. 040 740 7477

Internet: