Suomalaiselle Tiia Kuuranteelle merkittävä luottamustoimi antidopingtutkijoiden kansainvälisessä yhdistyksessä

Farmasian tohtori, dosentti Tiia Kuuranne on valittu maailman antidopingtutkijoiden yhdistys WAADS:in (World Association of Antidoping Scientists) johtoryhmään seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Kuuranne vastaa dopingaineanalytiikasta Yhtyneet Medix Laboratoriot Oy:ssa, joka on ainoa suomalainen Maailman Antidopingtoimisto WADA:n akkreditoima dopingtestauslaboratorio.

– Kansainvälinen ja hyvin organisoitu yhteistyö ja sujuva tiedonvälitys ovat välttämättömyys dopinganalytiikan kaltaisessa, jatkuvasti muuttuvassa tutkimuskentässä. On hienoa, että Suomi on aktiivinen ja tunnustettu osa tätä yhteistyötä, Tiia Kuuranne sanoo.

WAADS on tutkijoiden yhteisö, jonka kautta jaetaan antidopingtutkimuksessa, muun muassa menetelmien kehityksessä ja laadunvarmistuksessa tarvittavaa tietoa. Suurin osa sen jäsenistä on WADA:n akkreditoimien dopingtestauslaboratorioiden tutkijoita. WAADS toimii myös dopingtestauslaboratorioiden kanavana keskusteluissa WADA:n kanssa.

Kuuranne valittiin WAADS:in kuusihenkiseen johtoryhmään Kölnissä 16.2.2011. Ryhmän puheenjohtaja, tohtori Günter Gmeiner on itävaltalainen, ja muut jäsenet ovat Espanjasta, Saksasta, Belgiasta ja Brasiliasta.

Lisätietoja:

Tiia Kuuranne
Yhtyneet Medix Laboratoriot Oy – dopingtestauslaboratorion tieteellinen johtaja
gsm 050 44 77 636