SUEKin tutkinnat etenivät kurinpitovaatimusten esittäjälle

Suomen urheilun eettinen keskus SUEKin tutkinta Joensuun Mailan pelaajaa Joni Rytköstä koskevasta urheilun vakavasta eettisestä rikkomusepäilystä on valmistunut.

Rytköstä koskevassa tutkinnassa selvitettiin epäiltyjä vakavia eettisiä rikkomuksia, joiden kohteena oli alaikäisiä henkilöitä. Tutkinnassa on ollut myös Ulvilan Pesä-Veikkojen valmentajaa koskeva urheilun vakava eettinen rikkomusepäily. Molemmat tutkinnat on toimitettu kurinpitovaatimuksen esittäjälle.

– Näissä tapauksissa tutkinta on tehty urheilun yhteisten kurinpitomääräysten pohjalta, ei lajiliiton omien sääntöjen mukaan. Tämä mahdollistaa kaikkien toimijoiden yhdenvertaisen ja riippumattoman kohtelun lajista riippumatta, SUEKin tutkintapäällikkö Jouko Ikonen sanoo.

Suomen Pesäpalloliitto on sitoutunut vuonna 2022 voimaan tulleisiin liikunnan ja urheilun yhteisiin vakavia epäasiallista käyttäytymistä ja vakavia eettisiä rikkomuksia koskeviin kurinpitomääräyksiin. Kurinpitovaatimusten esittäjänä toimii varatuomari Juha-Mikko Hämäläinen. Hän päättää tutkinta-aineiston pohjalta, viedäänkö tapaus Olympiakomitean hallinnoimalle Urheilun eettisen kurinpitolautakunnan käsittelyyn.

Lisätietoja
Susanna Sokka
puh: 040 740 7477

Lisätietoja kurinpitovaatimuksista
Juha-Mikko Hämäläinen
puh: 040 7410481