SUEK päätti tutkinnan eettisestä rikkomusepäilystä

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK on päättänyt tutkinnan 18.5.2022 koskien Anni Vuohijoen epäiltyä vakavaa eettistä rikkomusta Pekingin olympialaisissa, koska tapauksessa ei ole asianomistajia. Tämän vuoksi tapaus ei myöskään etene Kurinpitolautakunnan käsittelyyn.

– Saamiimme tutkintapyyntöihin oli vahvat perusteet. Saimme tutkinnan aikana selvitettyä tapahtumien kulun riittävällä tarkkuudella. Päätimme tutkinnan, koska tapauksessa ei ollut kurinpitomääräysten mukaista asianomistajaa, joka olisi vaatinut asian käsittelemistä kurinpitolautakunnassa, SUEKin tutkintapäällikkö Jouko Ikonen sanoo.

Asian toivat SUEKin tietoon niin Suomen Olympiakomitea kuin asiaan yhdistetty Anni Vuohijoki. SUEK päätti tutkinnan aloittamisesta 1.4.2022. SUEK on luovuttanut tiedot tutkinnan tuloksesta ja sen päättämisestä asianosaisille.

SUEKin tutkinta Tokion olympialaisten valmistautumisleirin aikaiseen mahdolliseen epäasialliseen käyttäytymiseen on kesken. Tutkinta aloitettiin Suomen Olympiakomitean pyynnöstä, koska epäilty rikkomus on tapahtunut ennen vuoden 2022 alusta voimaantulleita uusia kurinpitomääräyksiä.

Lisätietoja:
Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
puh: 040 740 7477