SUEKin pääsihteeri Harri Syväsalmi eläkkeelle

Suomen urheilun eettisen keskuksen SUEK ry:n pääsihteeri Harri Syväsalmi siirtyy eläkkeelle täyttäessään 66 vuotta tämän vuoden lopussa. Syväsalmi aloitti tehtävässään kesäkuussa 2016. Uuden pääsihteerin julkinen hakuprosessi käynnistetään kesän jälkeen. Lakiasiainjohtaja Petteri Lindblom toimii vt. pääsihteerinä kunnes uusi pääsihteeri aloittaa.  

– Haluan kiittää Harri Syväsalmea hyvin lämpimästi. Harrilla on erittäin merkittävä kansainvälinen kokemus ja pitkäaikainen tausta erilaisissa tehtävissä urheilun eettisten asioiden edistäjänä. Hänen osaamisensa avulla SUEKin toiminta on nyt vahvalla pohjalla ja saatu hyvään vauhtiin, SUEKin puheenjohtaja Timo Laitinen sanoo.

– SUEKin tehtävänä on palvella ja auttaa koko liikunnan ja urheilun yhteisöä. Tässä yhteistyössä Harri Syväsalmen verkostot ovat olleet niin kansallisesti kuin kansainvälisesti hienolla tavalla edistämässä yhteistä asiaa. Harri on nostanut eettisesti kestävän urheilukulttuurin teemoja mukaan yleiseen keskusteluun. Tämä on ollut ensiarvoisen tärkeää tietoisuuden lisäämiseksi eettisesti kestävän urheilun puolesta, Laitinen toteaa.

– On ollut etuoikeus olla mukana rakentamassa SUEKia niin kansallisesti ja kansainvälisestikin ainutlaatuiseksi organisaatioksi ammattitaitoisten kollegoiden ja hyvien yhteistyökumppaneiden kanssa. Toivon SUEKille parasta mahdollista menestystä urheilun eettisten asioiden edistämisessä, mikä on äärettömän tärkeä asia koko urheilun tulevaisuudelle. Omalta osaltani vuoden vaihteen jälkeen jatkan näiden asioiden parissa luottamus- ja konsulttitehtävissä, Syväsalmi sanoo.

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry perustettiin vuoden 2016 alussa. Organisaation tehtävänä on edistää urheilun eettistä toimintaa sekä vastata omalta osaltaan antidopingtoiminnasta sekä urheilukilpailujen manipuloinnin ehkäisystä ja katsomoturvallisuuden sekä viihtyvyyden edistämisestä.

Lisätietoja:

Timo Laitinen
SUEK – puheenjohtaja
puh: 0400 603 561  
timo.laitinen@suek.fi

Harri Syväsalmi
SUEK – pääsihteeri
puh: 040 557 7725
harri.syvasalmi@suek.fi