SUEKin digitarjonnan kielivalikoima laajenee

Suomen urheilun eettinen keskus ry eli SUEK tarjoaa digipalveluitaan entistä laajemmin useammalla kielellä. Tärkeät palvelut löytyvät nyt suomen ja ruotsin lisäksi myös englanniksi.

SUEK on alkuvuoden aikana julkaissut kieliversiot nettisivujen lisäksi myös Puhtaasti paras -verkkokoulutuksesta sekä KAMU- ja ILMO-palveluistaan. Nyt SUEKin kaikki tärkeimmät digipalvelut löytyvät suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Puhtaasti paras -verkkokoulutus on myös uusittu vuoden vaihteessa voimaan tulleen uuden antidopingsäännöstön myötä.

– Kieliversioita on kysytty paljon, ja on hienoa, että pystymme nyt vastaamaan tähän kysyntään. Uusitun Puhtaasti paras -verkkokoulutuksen osalta on hyvä huomata, että edellisen verkkokoulutuksen suoritusmerkinnät nollaantuivat vuoden vaihteessa, ja kaikkien pitää tehdä uusi päivitetty koulutus kokonaisuudessaan, SUEKin koulutuspäällikkö Piia Pöyhönen sanoo.

Puhtaasti paras on verkkokoulutus, jonka avulla urheilijat ja kaikki muut urheilutoimijat voivat oppia ja varmistaa tietonsa antidopingasioista. SUEK suosittelee Puhtaasti paras -verkkokoulutusta kaikille urheilutoimijoille. Koulutuksen voi suorittaa eri kieliversioiden lisäksi myös mobiililaitteilla. Puhtaasti paras -verkkokoulutus löytyy kieliversioineen osoitteesta puhtaastiparas.fi.

– Verkkokoulutuksen uudistamisen yhteydessä olemme myös työstäneet some- ja koulutusvideoita, jotka julkaistaan kevään aikana SUEKin YouTube-kanavalla, Pöyhönen sanoo.

KAMU (Kielletyt Aineet ja Menetelmät Urheilussa) on palvelu, jolla voi tarkistaa, sisältääkö Suomessa myytävä lääkevalmiste urheilussa kiellettyä lääkeainetta. KAMU-palvelu kieliversioineen löytyy osoitteesta kamu.suek.fi sekä mobiilisovelluksena sovelluskaupoista.

ILMO-palveluun voi ilmoittaa luottamuksellisesti, jos epäilee doping-, kilpailumanipulaatio-, katsomoturvallisuusrikkomusta tai muuta eettistä rikkomusta urheilussa. ILMO-palvelu kieliversioineen löytyy osoitteesta ilmo.suek.fi.

Lisätietoja:
Susanna Sokka
SUEK -viestintäpäällikkö
puh: 040 740 7477

Palveluiden linkit
Puhtaasti paras -verkkokoulutus: suomi, ruotsi, englanti
KAMU-lääkehaku: suomi, ruotsi, englanti
ILMO-palvelu: suomi, ruotsi, englanti
suek.fi: suomi, ruotsi, englanti