SUEK vie reilun pelin viestin tanssiurheilun ikäkausimestaruuskilpailuihin

Suomen parhaat tanssiparit valtaavat tanssilattian, kun tanssiurheilun ikäkausimestaruudet ratkaistaan Espoossa 12.–13.5. Mukana on yli 500 tanssijaa. Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n esittelypiste on paikalla kisoissa lauantaina 12.5. klo 12:00-17:00.

SUEKin esittelypisteellä yleisö voi äänestää kisojen reiluinta tanssiparia. Pisteellä voi myös tutustua KAMU-lääkehakuun, jonka avulla urheilija voi tarkistaa lääkkeiden sallittavuuden.

– Tanssiurheiluliitto teki hiljattain hienon koulutustempauksen: liitto kannusti urheilijoitaan ja muita toimijoita suorittamaan Puhtaasti paras -verkkokoulutuksen. Ikäkausimestaruuskisoisssa viemme samaa reilun pelin viestiä kaikille tanssiurheilun ystäville, sanoo SUEKin viestintäpäällikkö Susanna Sokka.

Reilun pelin -viesti on tärkeä osa myös Tähtiseuratoimintaa, joista 11 seuraa saa tunnustuksen Ikämestaruuskisojen yhteydessä sunnuntaina ja Tähtimerkin. Kaikkiaan liitolla on 22 seuraa, joilla on tämä Tähtiseurastatus. Tähtiseura on Olympiakomitean, lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen yhdessä kehittämä seurojen laatuohjelma.

Tanssiurheilun ikäkausimestaruuskilpailut järjestää tanssiurheiluseura TanssiDans. Yhteistyössä mukana myös tanssiurheiluseurat Blue & White ry ja Habanera ry. Kisat tanssitaan Opinmäen oppimiskeskuksessa Espoon Suurpellossa. Nuorimmat osallistujat ovat 6-vuotiaita ja vanhimmat yli 70-vuotiaita. Lajeja ovat hidas valssi, tango, wieninvalssi, foxtrot, quickstep, samba, cha cha, rumba, paso doble ja jive.


Lisätietoja:
Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
puh. 040 740 7477