SUEK vastaanotti tutkintapyynnön Pesäpalloliitolta

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK aloittaa Suomen Pesäpalloliiton pyynnöstä tutkinnan, joka koskee viime kuukausina julkisuudessa ollutta pelinjohtajan epäiltyä epäasiallista käyttäytymistä. SUEK selvittää tutkinnassaan muun muassa tapahtumien kulkua sekä sen käsittelyä.

Suomen Pesäpalloliitto on pyytänyt SUEKia tutkimaan myös julkisuudessa esillä olleita tietoja pelinjohtajan epäasiallisesta käyttäytymisestä. Toimeksiannon tarkoituksena on selvittää tapahtumia, niiden laajuutta ja asian aiempaa käsittelyä.

SUEK toteuttaa tutkinnan liitto ja seura-aineistojen sekä haastattelujen pohjalta. SUEK selvittää myös, mitä vaatimuksia osapuolilla on asian suhteen tällä hetkellä, sillä tämän kaltaisissa eettisissä rikkomuksissa on aina asianomistaja tai asianomistajia.

– Luotettavan tutkinnan takaamisen kannalta on aina erittäin tärkeää, että kaikki asiasta jotain tietävät tuovat esille omat huomionsa ja kokemuksensa. He voivat olla yhteydessä SUEKiin suoraan tai ILMO-raportointikanavan kautta. Kaikki yhteydenotot käsitellään luottamuksellisesti kuten aina SUEKin toiminnan piiriin kuuluvissa rikkomuksissa, SUEKin tutkintapäällikkö Jouko Ikonen sanoo.

Tutkinta tullaan suorittamaan alkuvuonna ja sen arvioitu valmistumisaika on maaliskuu. Tutkintaraportti toimitetaan Suomen Pesäpalloliitolle. Tämän jälkeen tapaus siirtyy liittojohtokunnan käsittelyyn, joka päättää mahdollisista jatkotoimenpiteistä.

Vuoden 2022 alusta tuli voimaan liikunnan ja urheilun yhteiset vakavaa epäasiallista käyttäytymistä ja vakavia eettisiä rikkomuksia koskevat kurinpitomääräykset. Pesäpalloliitto on sitoutunut näihin uusiin kurinpitomääräyksiin. Koska tutkittava häirintätapaus on tapahtunut ennen kurinpitomääräysten voimaantuloa, sovelletaan tapaukseen tapahtuma-aikaisia Pesäpalloliiton sääntöjä.

Lisätietoja tapauksesta voi antaa SUEKin tutkintapäällikkö Jouko Ikoselle (jouko.ikonen@suek.fi) tai ILMO-palveluun.

Lisätietoja:
Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
puh: 040 740 7477