SUEK mukana paramaasto- ja ampumahiihdon maailmancupin finaalissa Vuokatissa

Kansainvälisen paralympiakomitean järjestämät ampuma- ja maastohiihdon maailmancupin finaalit hiihdetään Vuokatissa 15.–20.3. Haastavat reitit, upeat maisemat ja tiukka kilpailu kutsuvat urheilijoita kaikkialta maailmasta. Myös Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry on mukana Vuokatissa viemässä puhtaan urheilun viestiä.


SUEK viestii Vuokatissa puhtaasta urheilussa yhdessä Maailman Antidopingtoimisto WADAn ja Suomen Paralympiakomitean kanssa.

-Dopingista vapaa urheilu on jokaisen Paralympiaurheilijan oikeus. Samalla puhtaan urheilun puolesta puhuminen on myös jokaisen Paralympiaurheilijan vastuu. Puhtaan urheilun näkyvä läsnäolo tapahtumissa puhtaiden urheilijoiden suoritusten ja koulutuksen kautta on paras eettinen kannanotto puhtaan urheilun puolesta. On erittäin hienoa nähdä tämän läsnäolon voimistuva rooli myös Paralympiaurheilun tapahtumissa, erityisesti oman lajini tapahtumissa, sanoo Suomen menestynein parahiihtäjä Tanja Kari.

SUEKin Puhtaasti paras -esittelypiste on paikalla Vuokatissa perjantaina 18.3. klo 11–15 ja 17–20 sekä lauantaina 19.3. klo 11–15. Urheilijat voivat testata pisteellä tietonsa puhtaasta urheilusta osallistumalla WADAn tietovisaan ja voittaa kultaisen juomapullon. Jaossa on myös antidopingaineistoja ja -tietoa.

Yleisö pääsee äänestämään kisojen reiluimmasta urheilijasta. Lauantaina 19.3. Vuokatissa sivakoidaan samaan aikaan myös Vuokatti Hiihto, jonka yleisö on myös tervetullut tutustumaan reiluun peliin ja moikkaamaan parahiihdon huippuja.

Internet: www.vuokattievents.fi/IPC
 
Lisätietoja:
Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
puh. 040 740 7477