SUEK mukana nyrkkeilyn SM-kisoissa

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK on mukana nyrkkeilyn SM-kisoissa Helsingissä 10.–11.12.2022. Otteluiden yhteydessä niin urheilijat, seuraväki kuin yleisökin voivat tutustua SUEKin esittelypisteellä SUEKin toimintaan puhtaan urheilun ja reilun kilpailun edistämiseksi.

Nyrkkeilyn SM-viikonlopun järjestävät Suomen Nyrkkeilyliitto ja Helsingin kaupunki. Tapahtumapaikkana toimii Helsingin Urheilutalo, jossa kilpaillaan 9.–11.12.2022. Kisoihin on odotettavissa noin 70 yleisen sarjan nyrkkeilijää.

Menestyksekkään nyrkkeilyuransa Tokion olympialaisiin päättänyt Mira Potkonen on onnellinen, kun sai urallaan kuulua puhtaan herrasmieslajin kilpailijoihin: dopingin käyttö olympiatyylin nyrkkeilyssä on hänen mukaansa äärimmäisen harvinaista.

– Sain hyvää opastusta puhtaaseen urheiluun valmentajaltani, joka itse on entinen huippunyrkkeilijä. Opastus siitä, että on tiedettävä kaikki, mitä suuhunsa laittaa, jäi heti alusta alkaen mieleeni jo ennen kuin minua edes testattiin, Potkonen sanoo.

Urheilijat ja kisayleisö voivat käydä SUEKin esittelypisteellä testaamassa omaa antidopingtietämystään WADAn Play True -kyselyn avulla. Jokainen reilun pelin kyselyyn vastannut urheilija saa palkinnoksi juomapullon. Lisäksi esittelypisteellä voi käydä äänestämässä tapahtuman reilun pelin urheilijaa. Päivän aikana eniten ääniä saanut urheilija palkitaan. Myös äänestäneiden kesken arvotaan palkintoja.

Lisäksi urheiluseurat voivat hakea SUEKin materiaalia seurojensa käyttöön, kuten Et ole yksin -palvelun julisteita kotisalin seinälle kiinnitettäväksi.

SUEKin esittelypiste on avoinna Urheilutalolla lauantaina 10.12. kello 12–17 ja sunnuntaina 11.12. kello 11.30–16. Nyrkkeilyn SM-kilpailut Helsingissä 9.–11.12.2022.

Lisätietoja tapahtumasta https://smnyrkkeily.fi/

Lisätietoja:
Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
puh: 040 740 7477