Sprinttihiihtäjä Pentsinen vastasi Saarisen haasteeseen

Maastohiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen haastoi kaikki A-maajoukkueen urheilijat mukaan puhtaan urheilun talkoisiin ja kutsui jokaisen hiihtäjän pitämään oman antidopingluennon. Jämsänkosken Ilvestä edustava sprinttihiihtäjä Anssi Pentsinen otti ensimmäisenä Aino-Kaisan haasteen vastaan. Pentsinen järjestää luennon lauantaina 28.6. kello 17.45 Hankasalmen monitoimitalolla. Paikalla on kymmeniä Keski-Suomen hiihtopiirin 11–19 –vuotiaita junioreita. Paikalla on myös Jämsänkosken Ilveksen Petoteamin eliittihiihtäjä Jussi Simula. Saarisen haasteen vastaanottaminen oli Pentsiselle tärkeä asia.

– Reilu peli ja puhdas urheilu on meidän kaikkien yhteinen asia ja ennen kaikkea yhteinen etu. Haluan olla omalta osaltani mukana edistämässä tätä tärkeää asiaa. Odotan luentoa ja ennen kaikkea sitä, että pääsen kuulemaan nuorten näkemyksiä ja kokemuksia asiasta. Tiedossa saattaa olla tiukkojakin kysymyksiä, moninkertainen SM-mitalisti Pentsinen sanoo.

Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry on mukana talkoissa. Jokaisella luennolla on hiihtäjän kanssa puhtaan urheilun viestiä viemässä myös ADT:n väkeä. Hankasalmelle matkustaa testauspäällikkö Katja Huotari.

– On tärkeää, että urheilijat osallistuvat aktiivisesti antidopingtyöhön, koska puhdas urheilu on jokaisen urheilutoimijan oikeus, oli sitten kyseessä urheilija, valmentaja tai urheilua seuraava yleisö. Olemme ADT:ssa erittäin innossamme tästä yhteistyöstä hiihtomaajoukkueen kanssa. Urheilijat ovat rohkeasti ottaneet haasteen vastaan ja heittäytyneet hieman vieraammalle maaperälle, ADT:n testauspäällikkö Katja Huotari sanoo.

Aino-Kaisa Saarinen tähdensi aloitteellaan, että tämän päivän urheilijat ovat vastuussa tulevaisuuden tähdistä. Kiertueen tavoitteena on lisätä niin urheilun kuin urheilijoiden arvostusta, vaikuttaa asenteisiin ja lisätä tietoa avoimen keskustelun kautta. Saarisen haaste on osa Puhtaasti paras -ohjelmaa, jolla ADT tuo yhdessä urheilutoimijoiden kanssa esiin puhtaan urheilun ja reilun pelin merkitystä.

Lisätietoja:

Susanna Sokka
ADT – viestintäpäällikkö
040 740 7477

#ainokaisachallenge #KSpiirileiri