Sinuhe Wallinheimo – Tahtomatta harmaalla alueella

Sinuhe Wallinheimo: Tahtomatta harmaalla alueella

”Kun lääkäri antoi minulle valmentajan valvoessa esimerkiksi jonkin pillerin ja tokaisi huonolla englannillaan ’eat it – recovery’ tai ’eat it –  better game’, mielessäni kävi monenlaisia asioita”, kirjoittaa Viestikapula-blogin tämän kuukauden kirjoittajavieras, kansanedustaja ja entinen jääkiekkoilija Sinuhe Wallinheimo. Wallinheimo kertoo, kuinka harmaalle alueelle voi päätyä myös tahtomattaan. Riittää, että ottaa muun joukkueen mukana eteen työnnettyjä tuntemattomia pillereitä.

Wallinheimon tapauksessa venäläistä superliigaa pelaavan lätkäjoukkueen lääkärin määräämät pillerit osoittautuivat onneksi dopingtestissä sallituiksi. Kokemus kuitenkin opetti.

– Tehokkain tapa suojella urheilijoita tahattomilta käryiltä on panostaa urheilijoiden itsetuntoon ja koulutukseen. Kummallisista pillereistä on uskallettava kieltäytyä, tarjottiinpa niitä millä kielellä ja missä olosuhteissa tahansa. Lisäksi harkitsemisen arvoinen asia voisi olla dopingkäryistä annettavien sanktioiden ulottaminen automaattisesti myös likaista peliä tukeviin taustatahoihin, Wallinheimo sanoo.

Sinuhe Wallinheimon blogimerkintä on kokonaisuudessaan luettavissa ja kommentoitavissa osoitteessa http://blog.puhtaastiparas.fi. Puhtaasti paras -ohjelman Viestikapula-blogissa käydään keskustelua puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä. Blogissa julkaistaan joka kuukausi yhden urheilijan tai urheilusta kiinnostuneen kirjoitus. Wallinheimo haastaa seuraavaksi Viestikapula-blogin viestinviejäksi entisen jääkenttien prinsessan Laura Lepistön.