Seppo Rehunen: Onko puhtauden todistusvastuu siirtynyt urheilijalle?

Seppo Rehunen ehdottaa Puhtaasti paras -blogikirjoituksessaan vakavaa keskustelua siitä, onko aiemmin dopingtestausjärjestelmälle langetettu todistustaakka nyt kääntynyt tai kääntymässä peilikuvakseen. Entinen talviolympiakisojen Suomen joukkueen ylilääkäri ja Suomen Hiihtoliiton puheenjohtaja analysoi terävästi urheilijan oikeusturvaa eikä pidä hyvänä, että jo kerran hyväksytyt tulokset mitätöidään ja mitalit pannaan vuosien kuluttua uusjakoon.

– On outoa, että pyöräilijä Lance Armstrongin yli 500 puhdasta dopingtestiä eivät riitä. Testejä tärkeämmiksi uhkaavat tulla yleinen mielipide, epämääräiset huhut sekä kovimpien kilpakumppaneiden ja lähimpien urheilijaystävien muistikuvat. Kehitys on pelottava urheilijan oikeusturvan, urheilijoiden keskinäisen kunnioituksen ja dopingjärjestelmän uskottavuuden kannalta, Rehunen kirjoittaa.

Seppo Rehusen blogimerkintä on kokonaisuudessaan luettavissa ja kommentoitavissa osoitteessa http://blog.puhtaastiparas.fi/. Puhtaasti paras -ohjelman Viestikapula-blogissa käydään keskustelua puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä. Blogissa julkaistaan joka kuukausi yhden urheilijan tai urheilusta kiinnostuneen kirjoitus. Rehunen haastaa seuraavaksi Viestikapula-blogin viestinviejäksi Veikkaus Oy:n toimitusjohtaja Risto Niemisen.