Seija Ilmakunnas: Reilu kilpailu tarvitsee sääntönsä niin urheilussa kuin taloudessa

Vuoden viimeinen Viestikapula-blogimerkintä pureutuu ansiokkaasti ja syvällisesti reiluun peliin talouselämässä ja urheilussa. Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja Seija Ilmakunnas vertaa kirjoituksessaan talouden pelikenttien oppeja urheilun sääntöihin ja peilaa Euroopan ja maailman talouselämän nykytilannetta urheilumaailman trendeihin.

– Meille ekonomisteille toimiva kilpailu on markkinatalouden perusta ja hyvinvoinnin lähde, mutta tämäkin kilpailu tarvitsee omat sääntönsä, valvojansa ja tuomarinsa. Maksamme nyt kovaa hintaa siitä, että rahoitusmarkkinoilla luotettiin liikaa siihen näkymättömään käteen, jonka piti huolehtia tehokkaasta kilpailusta. Ehkä se käsi on näkymätön juuri siitä syystä, että sitä ei ole olemassa. Kilpailulla pitää aina olla säännöt sekä rajat, eivätkä ne synny itsestään, Ilmakunnas toteaa

Seija Ilmakunnaksen blogimerkintä on kokonaisuudessaan luettavissa ja kommentoitavissa osoitteessa http://blog.puhtaastiparas.fi/.

Puhtaasti paras -ohjelman Viestikapula-blogissa käydään keskustelua puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä. Blogissa julkaistaan joka kuukausi yhden urheilijan tai urheilusta kiinnostuneen kirjoitus. Ilmakunnas haastaa seuraavaksi Viestikapula-blogin viestinviejäksi Tapanilan Erän salibandyn valmennuspäällikkö Joonas Naavan.