Sauli Niinistö: Dopingvalvonnasta mallia toimiin urheilun muita uhkakuvia vastaan

Suomen Palloliiton puheenjohtaja, presidenttiehdokas Sauli Niinistö on Puhtaasti paras -blogin uusin kirjoittajavieras. Niinistö nostaa blogimerkinnässään esiin kansainvälisen vedonlyönnin aiheuttamat lieveilmiöt jalkapallossa: lahjonnalla, kiristyksellä ja uhkailulla vaikuttamisen otteluiden lopputuloksiin. Niinistö korostaa, että ottelumanipulointi uhkaa dopingin tavoin urheilun tärkeintä perustaa, reilua kilpailua.

– Vaikka jalkapallossa dopingtyötä tehdään hyvin niin määrällisesti kuin laadullisestikin, tätä työtä ei pidä unohtaa uusien uhkakuvien noustua. Kysymys kuuluukin, kuinka erilaisten vilppiyritysten ja kansainvälisen rikollisuuden vaikutusmahdollisuuksia voidaan torjua keskitetysti lajiliittojen ja kattojärjestöjen toimin? Dopingin vastaisesta yhteistyöstä on vuosikymmenten kokemus, ja tätä kokemusta pitäisi pystyä hyödyntämään myös muita urheilun perusrakenteita nakertavia uhkia vastaan, Niinistö kirjoittaa.

Sauli Niinistön blogimerkintä on kokonaisuudessaan luettavissa ja kommentoitavissa osoitteessa http://blog.puhtaastiparas.fi/.

Puhtaasti paras -ohjelman Viestikapula-blogissa käydään keskustelua puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä. Blogissa julkaistaan joka kuukausi yhden urheilijan tai urheilusta kiinnostuneen kirjoitus. Niinistö haastaa elokuun 2011 Viestikapula-blogin viestinviejäksi kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäen.